arcápolás,

Valami régi, valami új

május 29, 2016 Arabella 4 Comments

Nagyon sokszor áradoztam a Nivea rózsaszín tubusos arclemosójáról, mert az volt az egyetlen, ami a drogériás kínálatból bevált. A polcok tele vannak habzó, géles arclemosókkal, elvétve akad egy-két krémes is (legjobb tudomásom szerint pont kettő), de még azok is inkább szárították a bőrömet, mint sem.


Ezekhez képest a Nivea igazi megváltás volt, aztán szép lassan észrevettem, hogy kezd eltünedezni: először csak a Sparban nem volt, aztán már a DM-ben sem, a Müllerből pedig én hoztam el az utolsót. 
Sajnos ekkorra már sejtettem, hogy ki fogják vonni, mert a márka egy új, krémes családdal rukkolt elő, viszont nem tudtam, hogy az nekem be fog-e válni, méltó utód lesz-e...


A régi verzióban azt szerettem a legjobban, hogy tényleg krémes volt. Én mindig úgy jellemeztem, hogy olyan, mintha a klasszikus Nivea krémmel mosnék arcot, csak elvétve, és tényleg elvétve feldobták volna néhány funkciótlan rózsaszín gyöngyöcskével.

Kombinált vagy zsíros bőrre nem volt jó, normálra sem igazán, viszont szárazra tö-ké-le-tes. Úgy szedte le a szennyeződéseket, hogy közben nemhogy nem szárított, hanem szinte táplált.


Nagyon tartottam az újtól, de az első benyomásaim jók voltak: hígabb az elődnél, ahogy Kami fogalmazott, olyan, mint a Nivea Soft, azonban még ez is bőven krémes.

Nem vagyok benne biztos, hogy a könnyedség nem megy a táplálás rovására, viszont cserébe legalább az értelmetlen, esetlegesen előbukkanó szemcséket nélkülözi, és ha csak kicsit is, de még ez is hidratál.
A mindennapi szennyeződéseket maradéktalanul leszedi, és a rózsaszín verzióhoz hasonlóan ez is megbirkózik az enyhe sminkkel is.

Balra a régi, jobbra az új:


A képen nem sikerült igazán visszaadni az állagukat, de az talán látszik, hogy annak ellenére, hogy egyik sem kifejezetten pihekönnyű, a régi masszívabb, tömörebb, az újabb pedig a balzsamos jelleg felé kacsintgat, bár még egyértelműen krémes az is. 

Összességében: Nem mondom, hogy most már nem sajnálom a régi verziót, mert de, viszont az új személyében csak egy hajszálnyival különböző alternatívát sikerült találni. Mostantól ha száraz bőr, elsőként azt ajánlom. :)

Ajánlom Neked

4 megjegyzés:

 1. Jó, ha méltó utód, de nagyon utálom, ha kivonnak valamit vagy megváltoztatják, amikor annyira bevált! Amikor a DM-ben már az árcetli sem volt kint a kedvenc lakkhígítómnál, akkor másik városban megvettem a kint lévő 4 db-ot azonnal :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én sem szeretem, ha valami jót kivonnak, pláne, ha egyedülálló dologról van szó.
   Szívem szerint én is hasonlóan jártam volna el ezzel az arclemosóval, de kicsit későn kaptam észbe. :)

   Törlés
 2. Nem próbáltam a Niveát, de most épp az Eveline rózsaszín lemosóját használom és az is ilyesminek tűnik

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azt hiszem, tudom is, hogy melyikre gondolsz. :) Egyszer nézegettem, majdnem meg is vettem, de végül rájöttem, hogy van benne aloe vera, és azt sajnos nem tolerálja a bőröm.

   Törlés