Avon,

Csöppnyi segítség a természetes sminkhez

március 06, 2016 Arabella 4 Comments

Sokszor említettem már, hogy alkalmi sminkek esetén nincs gondom azzal, ha a porcelánbaba hatást kölcsönző alapozáson látszik, hogy bizony sminkelve van az arcom, de pont ennek az ellentéte a helyzet a hétköznapokon. Úgy akarok szebb, egyenletesebb bőrt elérni, hogy az még közelről is természetesnek hasson - azt akarom, hogy a bőröm tűnjön szépnek, és nem a sminkem kidolgozottnak. Másoknak is ezt szoktam javasolni, és ehhez a legjobb eszköz egy speciális sminkszivacs, ami nagy örömömre most már az Avon kínálatában is elérhető.

AVON

Korábban egy noname szivacshoz volt szerencsém, ez ahhoz képest nagyobb - bár még ez is aprónak mondható - és tömörebb. Ruganyos, de van tartása és még egy kis súlya is, érezhető, hogy van benne anyag.

Ahogy általában a jobb minőségű szivacsok, úgy ez is megduzzad némi víz hatására. Hogy tudjátok mihez viszonyítani, tettem mellé egyéb tárgyakat is.

Szárazon:

AVON

Benedvesítve:

AVON sminkszivacs

Így, képeken nem látványos a különbség, szinte csak a színváltozás tűnik fel, de talán az is észrevehető, hogy testesebb lett. :) Amire érdemes figyelni nedvesítéskor, az az, hogy semmiképp sem hideg, hanem langyos legyen a víz, különben kellemetlen lesz használni, illetve ha teljesen megszívja magát, érdemes belőle kinyerni némi folyadékot.

Szárazon is jól működik, de az igazi erőssége nedvesen érezékelhető, és nem utolsósorban nagy előnye a vizes felhasználási módnak, hogy így hihetetlenül kevés termék is elegendő.

Használat után:

AVON smink

Az alapozó rétegezésére, igazán magas fedés elérésére is alkalmas vész esetén, de mint ahogy már a bevezetőben írtam, az üde, természetes hatású alapozáshoz a legjobb. Amit én csináltam a kép készülte előtt: eloszlattam fél pumpálásnyi (!) alapozót a bőrömön. Ezt nem húzó, hanem ütögető mozdulatokkal dolgoztam a bőrömbe, hogy még inkább belesimuljon. A szemem alá korrektort tettem, ujjbeggyel eloszlattam, majd finoman átsimítottam a szivaccsal. Az orcámon lévő cicakarmoláson egy erősebb fedésű korrektorral mentem át, szintén ujjal dolgoztam el, de végül elegyengettem a szivaccsal. Utolsóként némi púdert vittem fel ecsettel az orromra, de a lisztes hatást elkerülendő azon is végigszaladtam a pink szivacskával.

Nagyon sokféle terméket használtam, igaz, egyenként kevés mennyiségben, de szerintem még így sem látható, hogy ennyit dolgoztam a szép bőrért, sőt. Azt is megkockáztatom, hogy kevésbé hozzáértő szemek azt hihetnék, hogy nem is viselek semmit. Ebben utánozhatatlan ez a szivacs.

Ugyanakkor nem mondom, hogy csak ez a szivacs jó. Rengeteg helyen kapni hasonlót, olcsóbban és sokkal drágábban is. Az én korábbi verzióm is bevált, azt is nagyon szerettem, ez viszont érezhetően jobb, strapabíróbb egy fokkal. Nem mondom, hogy feltétlenül ezt vegyétek meg, de azt igen, hogy ha hasonló hatást szeretnétek, szivaccsal érdemes próbálkozni, és az Avon verziója kifogástalan minőségű. :)

*A terméket tesztelésre kaptam.

Ajánlom Neked

4 megjegyzés:

 1. A következő katalógusból megrendelem ezt a kis szivacsot, plusz a Tangle Teezert is. (: A teszted meggyőzött! ^^

  VálaszTörlés
 2. Én ebay-es szivacsokat használok, szerintem azok sem rosszak :) Szinte mindig szárazon használom -először is felviszem egy ecsettel az alapozót az arcomra, utána pedig a blender-rel beleütögetem a bőrömbe, hogy ne legyen maszk hatása. Sokszor pont ez a kis szivacska kell, hogy tökéletesítsem a végeredményt :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. E-bayessel eddig nem volt dolgom, én még ezer éve egy webshopos rendelés mellé kaptam ajándékba egy szivacsot. Visszagondolva az egy fokkal gyengébb volt ettől, de nagyon szerettem azt is, viszont mivel ezeket gyakran kell cserélni, pár hónap után félretettem.

   Teljesen igazad van abban, hogy sokszor ez teszi fel az i-re a pontot, és ha picit erősebb fedést szeretnék, de mégis láthatatlant, én is szoktam ecset után is használni. :)

   Törlés