Cirque,

Cirque - Limoncello

március 29, 2016 Arabella 2 CommentsAz egyébként sem unalmas indie lakkok közül számomra a legkülönlegesebbek a Cirque darabok. A doboztól az ecseten át az üvegig és a benne lévő tartalomig semmi sem követi a szabványt, ínyencségek minden részletükben. Hogy azok is maradjanak, vigyázok, nehogy sokat felhalmozzak belőlük, de azt a kettőt, ami a készletemben van, kincsként kezelem.


Tavaly nyáron a Panacea-t választottam, pedig már akkor is nagyon tetszett a Limoncello - annak az ideje viszont csak most jött el.

Az alapja sárga, de hogy pontosan milyen, azt nehezen tudom meghatározni. Néha már-már zöldbe hajló, máskor ragyogó napságra, időnként azonban az is előfordul, hogy szinte okkerbe hajlik. Az viszont biztos, hogy nem egy kifejezetten telt árnyalatról van szó, még akkor sem, ha a képeken annak tűnik. 
A lineáris holo közepesen erős benne, elsősorban pirosas, de zöld és zöldeskék is megjelenik benne.


Az állaga zseniális. Folyós, nagyon-nagyon folyós, ugyanakkor az nem fordulhat elő, hogy akár csak egy csöppnyi is ne oda kerüljön, ahová kellene. De nem akarom titkolni azt sem, hogy nem túl pigmentált - az első réteg még szinte ijesztő, kettő sem elég, harmadik mindenképp szükséges. (Azokon a képeken, amiken meg van döntve az üveg, jól látszik, hogy milyen híg és áttetsző.)
Viszont amíg ilyen a formulája, addig nem tudok haragudni a pigmentáltsága miatt. Ráadásul még három rétegben sem lesz túl vastag, sőt, kifejezetten vékony.
A Panacea-hoz hasonlóan ennek is enyhe, citromos illata van, és ez is roppant tartós, négy napot makulátlanul kibír.

Számomra ez a lakk egy az egyben a nyár. Benne van a forróság, a szikrázó napsütés, ugyanakkor a fanyar, hűsítő italok vagy a fagylaltok íze is. Bohém, de mégsem.

Miután lefotóztam, eszembe jutott, hogy valami nagyon hasonló volt mostanában a blogon - a Glam Polish Scorpio. 

Limoncello - Scorpio

A színük tényleg közel áll egymáshoz, viszont a finisük más: a Cirgue lineáris holo, a Glam Polish-ban viszont vannak glitterek is. 
Nem szeretnék és nem is tudok választani a kettő közül, azonban nem gondolnám, hogy bárkinek is feltétlenül szüksége lenne mindkettőre, ha csak nem épp a sárga korszakát éli, mint én. Ezért megpróbálok érvelni az egyik vagy a másik mellett:

- Ezek a színek már eleve nem túl visszafogottak, de a Scorpio a glitterekkel még extrémebb, mint a Cirque. A kevésbé bátraknak inkább azt ajánlnám. 
- A Glam Polish jobban fed, viszont nehezebben kezelhető. A Limonchellot álom felkenni, de nem lehet spórolni a rétegekkel. 
- Tartósság terén a Cirque erősebb, és az illat is mellette szól.

Nálam így, logikusan levezetve a Limoncello nyerne, de a kevésbé észérvek alapján működő énem minden sejtjével tiltakozik az ellen, hogy a Scorpio bármiben is alulmaradjon.

A gyér fedése és a meglehetősen harsány színe miatt nem tartom kihagyhatatlannak, még akkor sem, ha Cirque rajongó valaki, viszont én egyáltalán nem bánom, hogy végre beszereztem. :)

Ajánlom Neked

2 megjegyzés:

  1. Igazi szép sárga, nekem ez jobban tetszik, mint az előző árnyalat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez szerintem is sokkal könnyebben viselhető. :)

      Törlés