alapozó,

Max Factor újdonságok

február 24, 2016 Arabella 2 Comments

Az elmúlt négy és fél évben ilyenre még nem volt példa, de úgy fest, hogy a következő egy-két hétben a szokásosnál csendesebb lesz a blog. Valószínűleg lesznek bejegyzések, de ritkábban, talán nem a szokott lelkesedéssel és előfordulhat, hogy más témák felé is ki-kikacsintgatok majd. Ennek az oka meglehetősen személyes, Twitteren már meséltem róla, itt viszont még nem tudok. Aztán lehet, hogy két-három nap múlva meggondolom majd magam, viszont most ez a helyzet. 

Addig is szíves elnézéseteket kérem, és mivel pont maradt a piszkozatok között egy kész poszt, ezt elővettem mára. :)

Max Factor

A közelmúltban két újdonságot kaptam tesztelésre a Max Factortól: egy Miracle Match alapozót és a Marilyn Monroe rúzscsaládból a Marilyn Cabernet árnyalatot.
Az alapozó szép fedést, bőrtónushoz való alkalmazkodást és egészséges, ragyogó finist ígér, a Marilyn Cabernet árnyalat pedig egy lilás alaptónusú mélyvörös kellemes formulával - mintha pont nekem találták volna ki őket.

Max Factor Miracle Match

Miracle Match alapozó: A csomagolására egy szavam sem lehet, kellően stramm üvegből készült, pumpás, ami a kedvenc kiszerelésem, és még az arany csíkok is mutatósak rajta.

Max Factor Miracle Match

Max Factor Miracle Match

Minimális illata van, az állaga viszont számomra igencsak meglepő: jóval sűrűbb, mint amire számítottam, a kinyomás után inkább gondolnám egy testesebb, krémes alapozónak, mintsem folyékonynak. Az én árnyalatom a Natural 50, a fenti képen láthatjátok, hogy a karomtól (ami a legvilágosabb jelenleg) igencsak elüt, de eloszlatva fél-egy perc után valóban szépen idomul. Viszont arra felhívnám a figyelmet, hogy ez csak akkor történik meg, amennyiben vékony, maximum közepes vastagságban kerül fel, de igazság szerint nincs is szükség többre, mert ez az alapozó kifejezetten jól fed - erre visszatérek még később.

A sajtóanyagban már olvastam, hogy fényvisszaverő részecskéket is tartalmaz, azonban ezt nem vettem komolyan, pedig nagyon is az. Közelről, a kézfejemen nézve feltűnt, hogy némi arany mikrocsillámszerűséget is kevertek a termékbe, de ez ne riasszon el senkit, mert eldolgozás után már egyáltalán nem látszik, csak egységes fényt ad.

Lássuk élesben, először alapozó nélkül:

Max Factor Miracle Match

Majd alapozóval:

Max Factor Miracle Match

Tagadhatatlanul egy komolyabb alapozóról van szó, ami nem baj, de nekem ez a közepes-erős fedés picit már sok is. Amit viszont nagyon kedvelek benne, és ami egy érdekes hibriddé teszi, az az, hogy a fedőképessége ellenére a finise nem mattba hajló, púderes, mint általában, hanem egészséges fényt kölcsönöz, ami elkerülhetővé teszi a maszkosságot.

A nap végére is csak minimálisan kopott meg, a legtartósabb drogáriában elérhető alapozó, amivel eddig dolgom volt. Ennek ellenére egyáltalán nem szárít vagy terheli meg a bőrt, sőt, mintha még minimálisan táplálna is.

Max Factor Marilyn Cabernet

Max Factor Marilyn Cabernet

Marilyn Monroe rúzs - Marilyn Cabernet: A csomagolásra ebben az esetben sem lehet panaszom, kellően strapabíró, jól záródik, annak ellenére, hogy műanyagból készült, még némi súlya is van, és az árnyalatot is feltüntették az alján. Többet nem is kívánhatnék, vagy ha mégis, hát akkor sem akarok. :)

Max Factor Marilyn Cabernet

Az illata egyszerre enyhén citromos és édes, engem vaníliás karikára emlékeztet. Az állaga a kifejezetten könnyed, lágy rúzsok és a masszívabb darabok között van, azt hiszem, pont félúton. Nem túl krémes, sőt, kifejezetten szilárdnak tűnik, és felkenés közben sem olvad meg az ajkak melegétől, ami segíthet a pontos eloszlatásban, viselni mégis komfortos.
Nem csúszik-mászik, ugyanakkor nem is képez vaskos réteget, sokkal inkább filmszerű.

Max Factor Marilyn Cabernet

A pigmentáltsága is köztes az áttetsző és a teljes fedésű ajakkencékhez képest. Egy rétegben még halovány, két-három áthúzással erősíthető, de igazán erőteljes sosem lesz. Ez egyszerre előny és hátrány, hiszen pont ez teszi könnyen hordhatóvá, viszont aki igazán markáns hatást szeretne elérni, annak nem ez az ideális választás. 

Rajtam felkenve világosabbá és kevésbé lilává, sőt, szinte melegebb pirossá válik, nem pont erre számítottam, de gyorsan megbarátkoztam vele. Annál is inkább, mivel a kellemes érzet némi - ha nem is túl erős - hidratálásban is megnyilvánul, és ez a tartósságnak sem megy a rovására. Bármennyit beszélek, teszek-veszek vele, makulátlan marad, csak egy kiadós étkezés után kell pótolni.

Az alapozó és a rúzs is egyaránt alapdarabbá válhat, az előbbi akkor, ha erősebb fedésre, tartósságra, ugyanakkor viszonylag természetesebb hatásra van szükség, utóbbi pedig akkor, ha egy korrekt minőségű, nem túl harsány, de mégis piros rúzs a cél.

Ajánlom Neked

2 megjegyzés:

 1. Sajnálom, de van, hogy az élet közbeszól.
  Max Factor állványt eddig elkerültem, csak egy pirosítóm és szemceruzáim voltak, ill. spirálok, de annyira nem győzött meg a márka.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, pontosan, és most bizony közbeszólt.

   Nekem nagyon érdekes a viszonyom a Max Factorral, ha alapozóról vagy szempillaspirálról (esetleg púderről) van szó, egyből rájuk gondolok, illetve még a Glossfinity lakkokat is szeretem, de mást én sem szoktam venni a markától. Pedig pl. a rúzs sem rossz, sőt. :)

   Törlés