Aveo,

Újdonságok körömre

január 19, 2016 Arabella 6 Comments

Túl a pasztellen

Az elmúlt hetekben több körömre való újdonságot kipróbáltam, ami nálam ritkaságszámba megy, mert amíg a színes lakkokat folyamatosan váltogatom, addig a kiegészítő termékekkel nem szívesen kísérletezem. Ha valami beválik, nem kockáztatok mással... ha csak fel nem csigáz valami. Nagyon.

Sally Hansen Big Shiny

Sally Hansen Big Shiny fedőlakk

Nem tagadom, egyértelműen a külsejével hívta fel magára a figyelmemet, roppant mutatós az üvegcse - addig kerülgettem, amíg egyszer csak le nem csaptam rá, és bár azt pont nem tudja, amire számítottam, másban kiemelkedő. 

Sally Hansen Big Shiny top coat

Az állaga viszonylag sűrű, emiatt nem mindig sikerül elegendőt felvenni belőle az ecsettel (ami viszonylag apró, de szerencsére lapított), de mégis szépen, könnyen terül. Fényes, de nem különösebben, viszont extra keményre szárad, már-már páncélhatású, a száradási ideje átlagos, de nem is ígér mást.
Ami igazán jó benne, az az, hogy a tartósságot jelentősen meghosszabbítja. Ezzel a fedőlakkal bármelyik, egyébként gyéren teljesítő szín három-négy nappal tovább bírja kopásmentesen. 

Az utóbbi hetek lakkozásainak mindegyikét ezzel fejeztem be, élesben itt és itt láthatjátok.

Ha az erős fény a cél és a pillekönnyű kezelhetőség a cél, nem ajánlom, viszont tartósság terén jobbal... vagy ami azt illeti, csak ezt megközelítően jóval még nem volt dolgom.

Aveo

Aveo acetonmentes körömlakklemosó
Hiába kevésbé intenzív az acetonmentes lemosók illata a hagyományosakénál, engem mégis jobban zavarnak, emiatt csak elvétve használok ilyet. Mostanában viszont gyakran nyomdázok, és ahhoz a mentes verziók ajánlottak, úgyhogy adtam egy esélyt az Aveo-nak.

Elméletileg bogyós gyümölcsös illatú, az illatosítás nem teljesen, de félig-meddig elnyomja a szúrós szagot, ilyen szempontból is kellemesebb használni, mint a többi acetonmentes körömlakklemosót. Nem véletlen az is, mert: sokkal hatékonyabb a többinél, glitteres lakkot nyilván nem próbálnék eltávolítani vele, de a krémeket pillanatok alatt leszedni, és a mikrocsillámosak vagy a holografikusak sem fognak ki rajta. 

Továbbra is maradok aceton-hívő, de ha mentes változatra van szükség, ezt vetem be.

Aveo

Aveo körömlakkszárító spray
Az Essence szárító cseppjei nekem maradéktalanul beváltak, viszont egy barátnőm elültette a bogarat a fülembe, hogy mégsem olyan jó. Majd Kamillánál olvastam erről, és mivel épp kifogytam a cseppből, ezzel pótoltam.

Kellemes, virágos, talán enyhén gyümölcsös illata van, a dizájnja is szuper, azonban a szórófeje teljesen kiszámíthatatlan. Van, hogy tökéletesen működik, de van, amikor nagy cseppekben folyik le az oldalán a folyadék. 
Maga a termék egyébként teszi a dolgát, valóban nagyon gyorsan szárít, és kevésbé olajos érzetet hagy maga után, mint az Essence, így nyomdázni is könnyebb rá. Azonban nekem a spray formátumot nehezebb célirányosan használni, mint a cseppentőt, emiatt úgy érzem, sok megy belőle kárba - és a hol működik, hol nem dolgot még számításba sem vettem.

A szórófej hibáját leszámítva nem lenne rossz, el fogom fogyasztani, de azt hiszem, én maradok az Essence-nél. :)

Próbáltatok mostanában valamilyen újdonságot?

Ajánlom Neked

6 megjegyzés:

 1. Ideje lenne már tényleg beszereznem egy jobb fedőlakkot, lehet érdemes akkor beruháznom a Sally-re? :D

  Én az Essence-féle cseppeket még mindig nem szeretem, nekem nem használnak, és zavar az a "zsíros" érzet, ami visszamarad utána. (Ráadásul sikerült két üvegcsét is kiborítanom, miközben használtam, biztos valami freudi dolog...) Viszont a China Glaze Fast Freeze Quick Dry technikailag a legjobb dolog ami a manikűrjeimmel történhetett. :D Ráadásul olyan az illata, mint azoknak a kis mentolos stifteknek, amiket szagolgathatunk, ha megfázunk és bedugult az orrunk.:D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Akkor érdemes tenni egy próbát a Sally Hansen-nel, ha a tartósság a legfontosabb. :)

   Én szerintem vissza fogok térni az Essence-hez, ha csak el nem csábulok a CG-re. Örülök, hogy bevált, és nem nyúltunk vele teljesen mellé. :)

   Törlés
 2. Ez ilyen fele-fele siker lett úgy látom :D Nekem sosem volt baj a szórófejjel, úgyhogy lehet, hogy elbaltázott darabot fogtál ki :(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tényleg előfordulhat, hogy rosszat fogtam ki, úgy vettem észre, hogy a szórófejek könnyen sérülnek. De egyébként nem lenne vele gond, csak én már megszokásból is inkább az Essence-re voksolok. :)

   Törlés
 3. Tegnap vettem a Rimmel 5 in1 vagy valami hasonló nevű alap-és fedőlakkot, állítólag nagyon jó, hosszú távon kiderül :) A Moyra 5in1 ápolófolyadék is megvan, az is új, hát nem is tudom, melyikkel kísérletezzek először.
  Nekem az Aveoból csakis a zöld jöhet számításba meg az Isana, más nem megy a körmöm közelébe. Ezt a lilát én is nyomdázócuccok mosására használtam el, mert nagyon szárította a körmömet.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Rimmel alapot már ezer éve ki akarom próbálni, csak végül mindig maradok a már jól beváltnál.

   Eddig én is a zöld Isanát és Aveot használtam, de a nyomdázás miatt kellett egy acetonmentes is. :) Engem nem szárít, de nem biztos, hogy erre én vagyok a legjobb tesztalany, mert engem a lemosók nem is nagyon szoktak szárítani.

   Törlés