arcápolás,

Lush arcápolók

január 11, 2016 Arabella 4 Comments

Sokszor dicsértem már a Lush termékeit a blogon, de talán pont az arcápolókat a legkevésbé, pedig éppen ebben nyúlt számomra pótolhatatlant a márka. Nincs klasszikusan problémásnak nevezett bőröm, de így is van mire figyelnem. Mindig száraz ugyanis, de különböző mértékben. Télen extra zsírhiányos és enyhén vízhiányos, nyáron viszont csak minimálisan zsírhiányos és valamivel több hidratálást igényelne.

Lush

Mára már szerencsére sikerült kitapasztalnom, hogy mi szükséges a kordában tartásához: egy nagyon jó radír (a kémiai hámlasztásból köszönöm, nem kérek, nekem klasszikus radírra van szükségem), egy olyan lemosó, ami hajszálnyit sem szárít, és valami, ami kiemelkedő táplálást nyúlt - legyen az akár krém, akár kiegészítésként pakolás. A melegebb évszakban ez még valamilyen permettel is kiegészül, vagy termálvíz spray-vel, vagy a szintén Lush Eau de Roma-val.
Ebben a bejegyzésben azt a három Lush-kencét mutatom meg, amelyek a legtöbbet tették az utóbbi időben az arcomért. :)

Lush Ultrabland

Ultrabland arctisztító

A géles-habos lemosókat kerülöm, egy nagyon sűrű, krémes jellegű vált be eddig a legjobban, de szerettem volna kipróbálni valami különlegesebbet, egy balzsamosat is. Nos, az Ultrabland pont ilyen. A tégelyben még roppant sűrű, zsíros krémnek tűnik, de amint hozzáérek, lágy balzsammá válik, viszont továbbra is koncentrált marad.
Hihetetlenül kevés is elég belőle, vattakoronggal ajánlják használni, de én inkább mellőzöm, és úgy használom, mint bármelyik lemosót. Enyhén bevizezem az arcomat, majd beleérintem egy ujjbegyemet a termékbe, és ami rajta marad, az elég is - felhígítom vízzel, és lemosom a bőrömet. A mindennapi szennyeződéseket gond nélkül eltávolítja, még a kevésbé makacs sminket is leszedi, és nemcsak nem szárítja a bőrt, hanem egyenesen táplálja is azt. Olyannyira, hogy még egy pár perc után felszívódó, nagyon enyhe, olajos filmréteget is hagy maga után, ami ér annyit, mint egy közepes tudású krém. Táplál és tisztít egyszerre. 

Egyetlen lehetséges negatívumaként muszáj megemlítenem az illatát. Semmi máshoz nem hasonlítható, méhviaszos-méhpempős jellegű, nem erős, és gyorsan észrevétlenné is válik, de el tudom képzelni, hogy akadna, akit zavarna.

Lush Let The Good Times Roll

Let The Good Times Roll radír

Önálló bejegyzést ugyan még nem kapott, de sokszor áradoztam már a Let The Good Times Roll-ról, ezért most csak a lényeget foglalom össze. 
Olyan állaga van, mint egy nyers sütitésztának, és az enyhén édeskés illatára sem lehet panaszom. Egy kisebb csipetnyi bőven elegendő belőle, maga a "tészta" nagyon puha, sokkal kellemesebb használni, mint a gél állagú radírokat, és a szemcsék is tökéletesek benne. Aprók, tehát hatékonyak, de nem kőkemények és tökéletesen gömbölyűek, ezért minimálisan sem karcolnak.
A lényeg lényege az, hogy zseniális.

Lush Oatifix

Oatifix arcpakolás

Már korábban is volt szerencsém ehhez a pakoláshoz egy termékminta formájában, akkor is meggyőzött, de csak azóta értékelem igazán, amióta rendszeresen használom.  

Engem valamilyen csonthéjasra emlékeztet az illata némi fűszerrel kiegészítve, számomra kifejezetten kellemes. Az állaga kicsit furcsa, ugyanis rengeteg, nem túl apró manduladarabka van az egyébként is nehezen eloszlatható, kissé ragacsos, de mégsem igazán sűrű alapban.

Viszont érdemes ezen túllépni, mert hat, tényleg, és nem csak egy kicsit, pár órára teszi jobbá a bőrt. Érezhetően táplál, és a hatása napokig megmarad, a húzódást teljesen megszünteti, selymesebbé teszi a bőrt és minta még fel is töltené a megfelelő anyagokkal a zsírhiányos arcomat.

Egyedül azt sajnálom, hogy mivel friss termék, csupán néhány hétig áll el,  a 75 grammos kiszerelés pedig ennyi idő alatt nehezen fogyasztható el. 

Lush

Lush
Oatifix, Ultrabland, Let The Good Times Roll

Az elmúlt heteken zömében ezeket az arcápolókat használtam - az Ultrabland-et váltogattam az örök kedvenc krémes lemosómmal, és a krémezést sem hagytam ki természetesen -, és azt kell mondanom, hogy szebb a bőröm, mint valaha, és bár furcsán hangzik, a viselése is komfortos, ami hűvösebb időben eddig közel sem volt mindig így. 

Próbáltátok már valamelyiket? :)

Ajánlom Neked

4 megjegyzés:

 1. Az Ultrabland meg a LTGTR nekem is nagy kedvenc. :) Még a Buche de Noel-t is szeretem, de ugye az nagyon szezonális. Most a Cup O'Coffee-t használom, mondjuk eléggé brutális szemcsék vannak benne, akárcsak az Ocean Saltban, amit elvileg utálnia kéne a bőrömnek (ha hallgatok az okosakra meg hogy mit nem kéne a fejemre kenni. :)), de csodát tesz velem!
  Én szeretem a kémiai hámlasztást, az AHA nagyon bejön a bőrömnek, és próbáltam lemondani ezekről a radírokról, de nem megy, a Lushtól bármi jöhet. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Buche de Noel-t évek óta ki szeretném próbálni, de aztán mindig elmarad. Az Ocean Salt elméletileg az én bőrömnek sem kellene, viszont roppant kíváncsi vagyok rá, lehet, hogy kísérletezem majd vele egyszer.

   Én most már biztos vagyok benne, hogy a bőrömnek kell a radír, jobb, szebb tőle, úgyhogy maradnak, főleg a LTGTR. :)

   Törlés
 2. Lush barátunktól nagy kedvencem a Buche de Noel arctisztító, szintén karácsonyi sütiillatú kis csoda. A Cup O'Coffee a téli leárazásos szerzeményem, imádom az illatát és a hatását, bár első alkalommal rommá radíroztam a bőrömet vele.

  Nagyon szeretem a Lush termékeket, bár néhányat eléggé túlárazottnak tartok...

  Sajnos az én bőrömön nyomot hagyott a decemberi dorbézolás (sok munka, kevés alvás, rengeteg stressz), igyekszem szeretgetni-kényeztetni, de még nem tért magához.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Cup O'Coffee-ra én is nagyon kíváncsi vagyok, de azt hiszem, egy ideig most elleszek ezzel a három kencével.

   Szerintem is magasak az áraik, de annyira szeretem a portékájukat, hogy van, amiről így sem mondok le. :)

   Törlés