Avon,

Plum Lips

október 05, 2015 Arabella 4 Comments

A legutóbbi rúzstesztnél felmerült bennem, hogy ha már összegyűlt ennyi szilvás-lilás ajakkencém, talán érdemes lenne készítenem egy összehasonlítást, és ti igent mondtatok, rá, úgyhogy íme. :)


A lilásbordó ajakszínek nagy előnye, hogy amíg a korall, nude, pink vagy narancs rúzsok nem mindenkinek előnyösek, addig lilából biztos, hogy mindenki talál magának megfelelőt. Lehet, hogy csak a hidegebb tónusúak, lehet, hogy csak a melegebbek, esetleg a világosabbak vagy a sötétebbek lesznek jók, de valamelyik biztosan előnyös lesz. Viszont van egy óriási hátrányuk is: nagyon változó a minőségük, hajlamosak a foltosodásra, egyenetlen fedésre, és nagyon soknak a textúrája sem a legjobb, még akkor sem, ha a család más árnyalatai hibátlanok. 


Rimmel & Kate Moss - 107: Majdnem matt finise van, ennek megfelelően az állaga is száraz, de nem annyira az, mint a kollekció többi darabjáé. Nagyon vékony rétegben is felvihető, kiemelkedően pigmentált, hibátlanul fed és csak alig-alig ül bele a ráncocskákba. A tartóssága is jó, önmagában körülbelül hat órát bír, megfakulva ugyan, de még egy több fogásból álló étkezést is túlél. Minimálisan szárít. Avon - Untamed Heart: Kellemesen könnyed állaga van, viszont ennek megvan az ára. Sajnos az egyenletességért meg kell küzdeni, mindenképp rétegezni szükséges. Viszont ha sikerül szépen feltenni, onnantól már nincs vele probléma, nem mozdul el a helyéről és a tartóssága is elfogadható.


Catrice - Plum Fiction: Krémes állaga van, amit szeretnék, viszont sajnos csúszkál és a strapabírósága is hagy kívánnivalót maga után. A legnagyobb bajom azonban az, hogy ugyan kisebb mértékben, de hajlamos begyűrődni a száj apró redőibe.


Rimmel Moisture Renew - Sloane's Plum: Elképesztően jó formulája van, csak high-end rúzsokhoz (Guerlain Kiss Kiss) tudom hasonlítani ilyen szempontból. Leheletfinom, vékony filmréteget képez, nagyon komfortos viselet, a tartósságával sincs probléma, viszont sajnos elég erős, klasszikus-vintage rúzsillata van, ami sokan nehezen tolerálnak.


Chanel Levres Scintillantes - Savage Grace: Én a ragadós szájfényeket szeretem, mert azok stabilabbak - ez nem ragad, de mégis biztosan a helyén marad. Könnyed, megfelelően pigmentált, szájfényhez képest tartós és a benne lévő csillámok sem okoznak semmilyen problémát.


Chanel Levres Scintillantes - Crushed Cherry: A Savage Grace sötétebb és csillámmentes változata. Ez sem ragad, de nem is csúszik-mászik, viszont a felvitele igényel egy kevés figyelmet. Élőben hibátlan, fotókon hajlamos foltosnak tűnni. 


Catrice Ultimate Stay - Plum and Base: Nagyon különleges állaga van, először keménynek tűnik, de a test melegétől szinte azonnal ellágyul, így egyszerre könnyen kezelhető és kényelmes. A tartóssága is jobb az átlagosnál, négy-öt órát mindenfajta kopás nélkül kibír, és mindezt úgy teszi, hogy még minimálisan ápol is.


L'Oreal Shine Caresse - Milady: A legegyedibb formulája ennek van, az applikátort elővéve szinte még folyékonynak tűnik, viszont mire az ajkakhoz ér, már majdnem olyan sűrűvé válik, mint egy folyékony rúzs. Vékonyan eloszlatva nagyon egyenetlen, építeni lehetetlen, egyedül vastagabb rétegben használható, de úgy sem árt hozzá egy gyakorlott kéz. A fénye könnyen megkopik, viszont a hibrid mivoltából adódóan meg is fogja az ajkakat, ezért a szín nem veszít az intenzitásából.

Balról jobbra:
Rimmel 107, Avon Untamed Heart, Catrice Plum Fiction, Rimmel Sloane's Plum,
C
hanel Savage Grace, Chanel Crushed Cherry, Catrice Plum and Base, L'Oreal Milady


Jól látszik, hogy a Kate Moss a többi, lilásabb árnyalat mellett szinte tiszta bordónak tűnik, az Avon és a L'Oreal itt sem túl egyenletes, aki pedig a hűvösebb lilákat részesíti előnyben, annak a Sloane's Plum vagy a Plum and Base lehet ideális választás.

Nem vagyok a rúzsok élesben való megmutatásának híve (mindig a sima színmintáknak higgyetek!), de mivel minddel készült már fotó, összevágtam őket, a sorrend ugyanaz, mint a swatchnál: 


 (Ha a képre kattintva a megnyitás új lapon opciót választjátok, akkor megnyílik nagyobb méretben a fotó.)

Az én favoritom a Kate Moss 107-ese, a minősége is kifogástalan (ha az árát is nézzük, akkor pláne), de a színe is annak áll a legközelebb hozzám - hiába, nekem a piros és bordó rúzsok a gyengéim, és ez az én szememben egy lilával nagyon enyhén megfűszerezett bordó. Viszont a két Chanel mellett sem tudok szó nélkül elmenni. Drágák, ez tény, azonban más ilyen színű és pigmentáltságú szájfényt ilyen remek állaggal nem ismerek. 

Nektek melyik a kedvencetek? :) 

Ajánlom Neked

4 megjegyzés:

 1. Nekem a fekete Catrice tetszik, de nem színre, hanem jókat írtál róla :) Színre a bogyós-pirosas rúzsok jönnek be, de nekem nincs ennyi, max. kettőt szoktam használni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tényleg nagyon-nagyon jó a Catrice, van belőle egy tompább pirosom is (PassionRed), azt biztos te is szeretnéd. :)
   Én sajnos a rúzsoknak nem igazán tudok határt szabni, hihetetlen mennyiséget vagyok képes összeszedni. :/

   Törlés
 2. a Catrice Plum and Base kapható, vagy kollekció része volt? A Rimmel nekem is meg van, előszeretettel hordom.
  Van egy Alverde rúzs is amit igazán szeretek, a deep violet:) nagy vágyam egyszer kipróbálni a MAC cyber rúzsát, az amúgy már igazán extrém sötétlila:D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Plum and Base kapható, az alapszortimenthez tartozik, viszont nincs minden állványon, eredetileg csak a második méteren volt, viszont nálunk a Müllerben már van a sima állványon is.

   A Cyber-re én is kíváncsi vagyok, de azt hiszem, előbb a Rebel-t próbálnám ki, arra nagyon-nagyon vágyom.

   Törlés