körömlakk,

piCture pOlish - Bridget

október 27, 2015 Arabella 10 Comments

piCture pOlish Bridget

A piros lakkok bolondja vagyok, nem is próbálom titkolni. Szeretem a bordóba hajlókat, a klasszikus pirosat, a ragyogó pirosakat és a metál finisűeket. Kicsit úgy vagyok én a piros lakkokkal, mint Gombóc Artúr a csokoládéval. Egy kivétel azonban sokáig volt: a piCture pOlish Bridget. 

Amikor a Nailland jóvoltából itthon is elérhetővé vált, csak kapkodtam a fejem, mert mindenki rajongott érte, még azok is, akik korábban nem kedvelték a piros lakkokat... és ehhez képest én, a piros imádó immúnisnak éreztem magam. De olyan sokan tartották kihagyhatatlannak, hogy időnként csak el-elgondolkodtam rajta, majd rendre lebeszéltem magam róla. Ez így ment nagyon hosszú ideig, majd egy nap arra ébredtem, hogy muszáj kipróbálnom. Nem voltam biztos benne, hogy szeretni fogom, de arra jutottam, hogy amíg nem látom magamon, addig nem fogok dűlőre jutni, így aztán másodkézből megvettem.

piCture pOlish Bridget

piCture pOlish Bridget

piCture pOlish Bridget

Az üvegéről, a kupakjáról és az ecsetéről újat már nem tudok írni, ugyanazt gondolom róluk, mint a márka többi lakkja esetén: nekem kicsit kicsik, jobban örülnék egy nagyobb kupaknak és hosszabb ecsetnek, de azért ezzel is el lehet boldogulni. 

A színe viszont... huh, nem könnyű falat. Piros, méghozzá erőteljesen meleg tónusú, néha már rézbe hajló, sok-sok holo darabkával. Ha mindenképpen racionális akarok lenni, akkor ilyennek látom, de ha nem, akkor a Bridget számomra egy izzó, hömpölygő lávatömeg.

piCture pOlish Bridget

piCture pOlish Bridget

piCture pOlish Bridget

piCture pOlish Bridget

piCture pOlish Bridget

piCture pOlish Bridget

piCture pOlish Bridget

Az állaga tökéletes, játékszámba megy az eloszlatása a körmökön. Két vastagabb rétegben fed, gyorsan szárad és meglepően tartós: a képeken negyedik napos, és még csak nagyon minimális körömvégi kopás látszik itt-ott. 

A színe - mint sok más lakknak, ennek is - függ az aktuális fényviszonyoktól. A legtöbb esetben olyan, mint a képeken, piros, de nagyon erőteljes rezes-narancsos játékkal, néha viszont teljesen átfordul narancsos rézbe, én akkor a pirosat szinte már nem is látom benne. 

piCture pOlish Bridget

piCture pOlish Bridget

A Bridget-re sokan a dögös, szexis jelzőt használják. Szerintem nem az. Sőt. Az ellentéte. 
Olyan, mint Bridget Jones: próbálkozik, szeretne csábító díva lenni, de soha nem lesz az. Mindig marad benne egy kis esetlenség, egy kis hétköznapiság, egy kis... rondaság. De ettől különleges, ettől Bridget. 
Lehet, hogy csak a kép hatása, de soha nem jutna eszembe mondjuk kisestélyivel és magassarkúval viselni. Számomra ez inkább egy hétvégi, pizsamába bújós, olvasós-sorozatnézős, fűszeres teát kortyolgatós lakk. Nem fame fatale piros, hanem a piros egy más, hétköznapibb, de mégis egyedibb megközelítése.

A bejegyzés elején azt írtam, hogy a megvásárlása előtt arra jutottam, hogy ki kell próbálnom a biztos véleményalkotáshoz. Csak félig-meddig volt igazam, mert hiába kentem fel már többször is, még mindig felemás a véleményem róla. Soha de soha nem érhet a kedvenc pirosaim, az A-England Perceval, a SpaRitual Spellbound vagy a Zoya Oswin nyomába. Mert hiába piros, teljesen más, és az előbbiek iránya sokkal közelebb áll hozzám. De ettől még gyönyörű a Bridget, nem az a fajta piros, amibe mindig azonnal beleszeretek, a piroson belül számomra egy új kategóriát képvisel, viszont vitathatatlanul gyönyörű.

Ajánlom Neked

10 megjegyzés:

 1. Teljesen egyetértek veled, ez egyáltalán nem az a dög lakk. Számomra az a dög piros, ami napfényben is istenigazán piros marad :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én a dög jelzőt le is hagynám, ez csak nem a piros lakk. Piros, de másképp. :)

   Törlés
 2. Szerintem ez az egyik legszebb lakk, amit valaha vettem, de kicsit nekem néha sok, az O'Hara hamarabb elfogyott. Egyszerűen nem értem, hogy mások hogyan bírnak tartósak lenni a PP lakkok, nekem 3. napon az összes megpattan, nem is kopik, hanem leugrik egy db belőle.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az O'Harát nyáron én is sokszor felkentem. :)

   Rajtam közepes tartósságú mind (kivéve ez, ez bírja a legtovább), az én körmömön pont fordítva viselkednek, nem pattognak, hanem csak kopni szoktak.
   Én ilyen eltérésekkor mindig arra gondolok, hogy a körmünk lehet különböző, szerintem nagyon sok múlik azon, hogy mennyire kemény a köröm, amire egy adott keménységre száradó lakk kerül. :)

   Törlés
 3. Én tegnap kentem fel,nekem nagyon tetszik magamon.Én is így voltam vele mint Te,sokáig semmit sem éreztem iránta :D, sőt,szándékomban sem állt megvenni.De örülök,hogy az enyém lett :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem is tetszik, nagyon is, csak teljesen más hangulata van, mint az összes többi piros lakkomnak.
   Én sem bántam meg, hogy megvettem, sőt... kár lett volna tovább halogatnom. :)

   Bejegyzés lesz majd róla? :)

   Törlés
 4. Nekem karácsonyos, ronda pulcsis, sütievős, giccses karácsonyfadíszes. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ronda pulcsi és giccses karácsonyfadíszek, tényleg! Teljesen igazad van. :)

   Törlés
 5. Nekem is olyan karácsonyos ez a lakk. Az üvegében még nem is, de a körmökön teljesen.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tényleg az. :) Most pont ez van a körmömön fehér norvégmintás nyomdával, és csupa karácsony. :)

   Törlés