Catrice,

Catrice Ultra Stay & Gel Shine Top Coat

július 25, 2015 Arabella 6 Comments


Miután megszüntette a NYC a Turbo Dry fedőlakkját, minden egyes lakkozásnál bajban voltam, attól függetlenül, hogy nagyon könnyen kezelhető vagy makacskodó színt használtam. Ugyanis mindről hiányzott valami.

Valami, ami még szebbé, fényesebbé teszi, megnöveli a tartósságát és nem utolsó sorban még erősebbnek érzem tőle a körmömet. Hiába próbáltam ki többet is, többek között a Seche Vite-et, éreztem én, hogy jó-jó, de azt is, hogy nem az igazi. Aztán nem sok jóban bízva vettem egyet a Catrice Ultra Stay & Gel Shine-ból, és annyira bevált, hogy a képen látható már a második üvegem belőle.Nekem nagyon tetszik a dobozos megoldása, és az üvegével sincs problémám. Kísértetiesen hasonlít a márka többi lakkjára, de ennek szerencsére strapabíróbb a kupakja.


Az ecsete lapított, ami egy nagy piros pontot ér, főleg figyelembe véve azt, hogy a fedőlakkok esetén még mindig a vékonyabb ecset az általános. 

Az állaga új korában sem túl híg, de nem is kezelhetetlenül sűrű, hagyja magát eloszlatni. Viszont ennek ellenére vékony rétegben nem lehet felkenni - csinálhatok vele bármit, ez bizony egy vastag lakkpáncél lesz. És pont ezért szeretem ennyire.

Fedőlakk nélkül, majd fedőlakkal:


Több lakkra is felkentem, hogy többfélén lássátok a hatását. (Talán a hüvelykujjamon a leglátványosabb, de a holot is még holografikusabbá teszi.) Elképesztően fényes, nagyon-nagyon. Szinte olyan, mintha folyékony üvegréteggel vonná be a körmöket, néha már majdnem soknak is látom.

Meglehetősen merevre szárad, ami az én esetemben óriási plusz, és éppen emiatt érzem jobbnak a Seche-nél. Nekem ugyanis eleve elég rugalmatlan a körmöm, minimálisan sem hajlékony, ezért furcsa, amikor egy "puhább" valami van rajta, mert a külső behatásoktól könnyebben hajlana a lakkréteg, mint a körmöm, és ennek általában lepattanás a vége. Nem tudom, hogy emiatt vagy másért, de a tartósságot is szépen megnöveli a Catrice, ezzel még a régi Essence lakkok is kibírnak rajtam másfél napot, pedig azok rólam már néhány óra múltán kopni kezdenek.

A száradására sem lehet panasz, ezen a téren ugyanazt tudja, mint a NYC Turbo Dry, de én mindig használok gyorsszárító cseppeket is, és azzal egy-két perc alatt koppanós minden.

A sok szép dolog mellett van egy hátránya is: eleve nem a legfolyósabb, de hajlamos még tovább sűrűsödni, hígító kötelező hozzá. Azzal viszont sokkal tovább kitart, mint egy átlagos fedőlakk.

Vegyétek-vigyétek, drogériában biztos, hogy nincs ettől jobb, de számomra még azon kívül sem. :)

Ajánlom Neked

6 megjegyzés:

 1. Köszi a tippet, mindenképpen tervezem megvenni, mert állítólag a nyomdát sem keni. Végre egy lakk, amit nem kell rendelni :)

  VálaszTörlés
 2. Nagyon ígéretes :) a színt mennyire szedi fel? A NYC-el ez volt a bajom, és a most használt Essence-re is figyelnem kell emiatt.

  VálaszTörlés
 3. Audrey80: Nekem sem keni a nyomdát, de nem mertem beleírni, mert én a NYC-et is gond nélkül használtam nyomda fölé, sokan viszont panaszkodtak rá.
  Annak én is örülök, hogy nem kell rendelni, sokkal egyszerűbb elmenni egy Rossmannig, ha kifogy. :)

  nuada Stenonis: Nekem egyáltalán nem szedett eddig fel semmit. :)

  VálaszTörlés
 4. Szia! Megkérdezhetem, hogy milyen hígítót használsz hozzá? Nekem a PP Moscow-ot kicsit rákente a fehér nyomdalakkra, de mást még nem kent el.

  VálaszTörlés
 5. Szia! Seche Restore-t, eddig még csak azt próbáltam, nekem minden szempontból bevált. :)

  VálaszTörlés
 6. Jaj de jól jött a posztod! Én is sokáig a NYC fedőlakkját használtam, és azóta se találtam hozzá hasonlót. Moyrával próbálkoztam, de az se az igazi. Most már tényleg teszek egy próbát a Catrice-szel, köszi! :)

  VálaszTörlés