Essence,

Essence - Play with my mint

június 13, 2015 Arabella 2 Comments


Igen, megint egy Essence lakk, de ígérem, hogy most már egy ideig nem fogtok tőlem hallani a The Gel családról. (Vagyis a feketéről még muszáj lesz írnom, mert azzal bármit, BÁRMIT meg lehet csinálni.)

A menta az én értelmezésem szerint nagyon világos zöld némi kék beütéssel - azonban a zöld mivolta ellenére nem érzem az én színemnek, nem illik a bőrszínemhez, túl világos és a kékessége is zavar. De nyár van, és esetenként még én is szívesen viselnék mentát a körmeimen, plusz ott az a fránya kíváncsiság is... így lettem egy Play with my mint tulajdonosa.
Két rétegben fed, az állaga sűrűbb az ideálisnál és az ecset is sok festéket vesz fel, de ettől nem szabad megijedni, mert pont az a titka, hogy vastag rétegekben kell felkenni. A sűrűsége ellenére jól terelhető, ha csak nem nagyon vékony rétegben akarjuk eloszlatni, nincs vele probléma.

A színére nem tudok jobb jelzőt a mentánál, számomra ez a menta - annak minden előnyével és hátrányával. Szép, bájos, nyárias, de nem áll igazán jól és idegen is tőlem.
Viszont a 600 forint alatti ára miatt akkor sem érzem teljes pénzkidobásnak, ha egy évben csak háromszor egy napra fogom viselni. Ezért is hiányoztak annyira az Essence lakkok a The Gel előtt, mert ilyen áron lelkifurdalás nélkül próbálhatok ki olyan őrült, "annyira nem az én világom" árnyalatokat, amilyenekért többet nem szívesen fizetnék.

Mivel mostanában elég sok kékbe hajló zöldet próbáltam ki és mutattam meg, lefotóztam őket egymás mellett is:

Essence - Play with my mint, Essence - Prince Charming, 
Rimmel - Roll in the grass

Ugyan teljesen más a finise, de jól látszik, hogy a Prince Charming-ban hasonló a zöld és a kék aránya, mint a Play with my mint-ben, viszont sötétebb. A Rimmel pedig sokkal rikítóbb, és bár kékeszöld, szerintem egyiknek sem alternatívája.

Szoktatok menta lakkot használni? :)

Ajánlom Neked

2 megjegyzés:

  1. Nekem csak egy van, ritkán használom. De már előszedtem, hogy szezonja van, valamikor felkenem, ez a Moyra gel look menta/türkize. Próbáltad pinkkel párosítani?
    Ebből a kollekcióból még a sárga, barack és lila is tetszik :) A rózsaszín megvan.

    VálaszTörlés
  2. Pinkkel nekem már túl cukorka lenne. Jól mutatna, tetszene, csak nem magamon. Ezüsttel vagy szürkével viszont szeretem.
    A rózsaszínt én annak idején nem vettem meg a Cosmo-val, és azóta is bánom, mert nem találom sehol. Nem biztos, hogy az én színem lenne, de szeretném majd kipróbálni.

    VálaszTörlés