Essence,

Essence Lip Candies - Sugar Shock

május 06, 2015 Arabella 5 Comments

Már hónapok óta keresem a Bobbi Brown Rosy szájfény méltó utódját - ha a fővárosban élnék, az ára ellenére is biztosan újravenném, így viszont várnom kell vele addig, míg ott járok -, egy olyan ajakkencét, ami nem csúszik-mászik, hanem stabilan a helyén marad, fényes, nem szárít, és bár visszafogott színű, még nekem sem túl világos.

Az új Essence szortimentről megjelenő első képeken kiszúrtam a Lip Candies legélénkebb árnyalatát, mert jó esélyt láttam rá, hogy ez lesz a Rosy könnyebben elérhető alternatívája. Megjelent, megvettem, és azóta próbálgatom. :)


A csomagolása egyszerű, de problémamentes. 4 milliliternyi szájfényt kapunk a tubusban, a feliratok aranyosak rajta, jól záródik... semmi extra, de nem is okoz gondot.


Az applikátora a Rimmel Apocalips-ekéhez hasonló, ferdén vágott, és a ferde részben van egy kis mélyedés, amiben meggyűlik a termék. Ez azért jó, mert így nem kell többször belemártani a tubusba, egyből elegendő mennyiségű szájfény kerül a szivacsra.


02 Sugar Shock

Az illata és az íze enyhén édeskés, cukros, mint ahogy a neve is utal rá. Az állaga sokkal krémesebb annál, mint amire számítottam - nagyon távol áll a Bobbi Brown ragacsosságától, sokkal inkább hasonlít a Clarins Instant Light-ra vagy a Catrice-féle dupe-jára. Viszont meglepő módon a krémessége ellenére nem mászkál, biztonságos érzetet nyújt.

A viselete tehát nagyon kényelmes, érezhetően táplál, erősebben, mint például a már említett Catrice Lip Beautifying. Tartósnak persze nem mondható, étkezés után nyoma veszik, de azt hiszem, ez így természetes. Eddig tehát minden szép és jó.

Sajnos a színe élőben, és főleg felkenve jóval barackosabb, mint szeretném, és még világosabb is leheletnyivel a szám természetes színénél, én pedig ezt egyáltalán nem kedvelem. Emiatt ez sem olyan "szám színe, csak szebb" szájfény, mint a BB Rosy.

Őszintén sajnálom, hogy nem élénkebb valamivel vagy nem kapható intenzívebb színben, mert egyébként több, mint korrekt lenne.

Ajánlom Neked

5 megjegyzés:

 1. Kár, hogy felkenve nem mutattad meg, megnéztem volna úgy is. :) Szép színe van, de több mint elegendő ajakkencém van már, így nem estem kísértésbe. :D

  VálaszTörlés
 2. Nagyon furcsán néz ki rajtam, végül nem is próbáltam lefotózni sminkben, pedig eredetileg terveztem.
  Nekem rúzsok gyűltek össze most, a szájfények viszont fogyogatnak szerencsére. :)

  VálaszTörlés
 3. Engem is az tart vissza ezektől, hogy jó is, meg új is de 12 egy tucat. Nekem egyébként a Catrices "verziója" hatalmas csalódás volt. Ezeket mindig megnézegetem, de aztán le is beszélem magam, pedig úgy kipróbálnám.

  VálaszTörlés
 4. Nahát, nem piros? :) Még nem próbáltam Essence kencét, nekem a rúzs csak azért kell meg a szájfény, hogy ki legyen festve a szám, annyira nem vagyok értük oda, csak a piros és bogyószín jöhet.

  VálaszTörlés
 5. Calo(z): Ez sokkal jobb a Catrice tubusosánál, szerintem ezt szeretnéd. :)

  Audrey80: Nekem most nagyon kellene valami, ami nem kifejezetten piros, de nem is halovány. Eddig egyedül a BB szájfényem volt ilyen.
  Én nagyon szájfényes és rúzsos vagyok, de általában a piros-bordó, enyhén lila vagy fukszia vonalon mozgok... de főleg a piroson. :)

  VálaszTörlés