Catrice,

Catrice - Caught On The Red Carpet

február 13, 2015 Arabella 5 Comments


Viszonylag hosszú ideje csak visszafogott lakkokról volt szó, pedig több piros is kallódik a piszkozatok között. Most a Catrice Caught On The Red Carpet került sorra.


Az üvege és az ecsete a márkától már megszokott. Mutatós, viszont az az érzésem, hogy a kupakból kispórolták az anyagot, az ecset pedig hiába lapított, amit kedvelnék, sajnos kicsit ferde.
Valahányszor piros körömlakkról van szó, mindig elmondom, hogy mennyire nehéz jó - vagy csak elfogadható - minőségű csillámmentes pirosat találni. Szerintem legalább olyan ritkaságszámba megy, mint a jól fedő krémes fehér lakkok.

Általában semennyire sem tartósak, vagy túl sűrűek, vagy rettenetesen folyósak, és rosszabb esetben még nem is fednek.
Sajnos a mai tesztalannyal is csak félig-meddig vagyok elégedett.

A színe szép, de ez relatív. Az állaga kicsit nehezen kezelhető, hajlamos elfolyni, de szerintem ez még az elfogadható szinten belül van. Ami a problémát okozza, az a finise: a krém és a jelly között van félúton, tehát crelly.

Én kedvelem ezt a finist, viszont a piros színnel együtt nem biztos, hogy szerencsés, legalábbis ebben az esetben nem az. Ugyanis két rétegben csak nagyon nagy ügyeskedés árán nem lesz foltos, ami ennél az árnyalatnál különösen rosszul mutat, háromban pedig már egyértelműen túl sötét, elveszíti az eredeti színét.

A tartóssága piroshoz mérten nem rossz, egy napot gond nélkül kibír, és még a második nap végén sem pattog, csak diszkréten kopik.

Nem rossz lakk ez - hangsúlyozom, hogy az átlagos pirosakhoz képest - , vannak ettől sokkal gyengébbek is ebben a színvilágban, de ha csillámmentes piros, én továbbra is maradok az OPI-nál és az A-Englandnél.

Ajánlom Neked

5 megjegyzés:

 1. A kupakkal tényleg vigyázni kell, mert könnyű összeroppantani :) Nekem a Catrice lakkok nem tartósak, sajnos, pár darab van, az ő ecsetük normálisan le van kerekítve. Egy jó alappal megspórolsz egy 3. réteget. Szerintem szép ez a szín, szeretem a pirosat.

  VálaszTörlés
 2. Nekem ez kedvenc lakkommá vált, pedig csak impulzusvásárlás volt. Közel két hónap alatt elhasználtam a felét, sajnos egy hibája van, besűrűsödött mára a maradék. Alaplakkal, két rétegben, fedőlakkal nekem nem pattogott, 4-5 nap után kopott meg a körömvégeken. Imádom, hogy különböző fényviszonyok között egészen szélsőségesen változik: direkt napfényben valódi, mély piros, szűrt nappali fényben sötétpiros, lámpafénynél egészen sötét bordó, este, utcán fekete.

  VálaszTörlés
 3. Audrey80: Nekem vegyesek a Catrice lakkok, van, amelyik nagyon sokáig bírja, pl. a piros sand, de ugyanannak a lilája már botrányosan rövid életű.
  Én most az Astor alaplakkját használom, más szempontból szeretem, de a fedésen az szerintem nem segít.
  A színe egyébként nekem is tetszik. :)

  ST-ke: Nekem most még nem sűrű. :) Pattogni nekem sem pattogott, csak fokozatosan kopott a körömvégeken.
  Nekem az a fő gondom vele, hogy ha csak nem nagyon óvatosan kenem fel, egyszerre játszik ennyiféle színben a körmömön, és ez számomra furcsa. :/

  VálaszTörlés
 4. Nekem is régóta megvan ez a piros Catrice és nagyon szeretem. :)

  VálaszTörlés
 5. Nekem soha nem lesz a kedvencem, de azért rossznak sem mondanám. :)

  VálaszTörlés