ajakápoló,

Ajakápoló fokozatok

január 29, 2015 Arabella 4 Comments

Az utóbbi hetekben-hónapokban volt alkalmam többféle, különböző hatékonyságú ajakápolót kipróbálni, és rá kellett jönnöm, hogy számomra minden problémára más az ideális. Ebben a bejegyzésben azt szedtem össze, hogy nekem milyen gondra melyik kence jelenti a legjobb megoldást.


Megelőzés: A Lush Popcorn radírja nálam alapkellékké vált, december elején megpróbáltam elhagyni, de nagy hiba volt. A rendszeres használata mellett igazán komolyan egyszer sem száradt ki a szám.

Szinten tartás: Az általános, „állapotfenntartó” ápolásra nekem az ilyet is ígérő szájfények váltak be, leginkább a Clarins Instant Light és a Catrice Vitamin Lip Treatment. Egyiket sem kenném cserepes szájra, mert arra édeskevesek, de az éppen problémamentes bőr állapotának megőrzésére tökéletesek.

Ha táplálás kell: A Madre Bees ajakápoló (a mézes és a vaníliás változat egyaránt) a bársonyos bőr kulcsa nálam, lefekvés előtt és ha kisebb a baj, mindig ezért nyúlok.

Ha nagy a baj: A La Roche-Posay Cicaplast-tól erősebb hatású ajakkencével még nem volt dolgom, ahogy írtam nem túl régen, az igazán nagy bajt is orvosolja, ráadásul némi sebgyógyító hatással is rendelkezik. Nem ez a legideálisabb rendszeres használatra, de vész esetén nincs jobb ettől. 

Ti minden esetben ugyanazt az ajakápolót használjátok?

A héten időzített bejegyzések kerülnek ki, a kommentekre leghamarabb vasárnap tudok válaszolni. Köszönöm a megértéseteket! :)

Ajánlom Neked

4 megjegyzés:

 1. Nekem egy sima Labello van, plusz az ajakápolós balzsamokat jobban szeretem. Egy Revlon Lip Butter nekem tökéletesen megfelel, szerencsére ritkán szárad ki a szám.
  Egyébként otthon lefekvés előtt egy pici olívaolajjal szoktam bekenni, attól nagyon puha lesz, érdemes kipróbálni. :)
  Amit sokan nem tudnak, hogy a téli ajakkiszáradás sok esetben azért történik, mert nem iszunk eleget. Szóval érdemes erre is odafigyelni. :)

  VálaszTörlés
 2. Én az Oriflame univerzális mandulás balzsamját használom, már két éve, és eddig nem csalódtam benne! :D

  VálaszTörlés
 3. Ez a Cicaplast ajakápoló egyre többször jön szembe a neten. Azt hiszem ez volt az utolsó löket, hogy tegyek vele egy próbát. :))

  VálaszTörlés
 4. Moon Angel: Ó, egy Revlon ajakvajra már ezer éve vágyom. :)
  A folyadékfogyasztás tényleg fontos lehet, bár én vagyok a példa rá, hogy sajnos az sem mindig elég, én napi 3-4 liter vizet simán megiszom, és mégis... :(

  Bokorbogi93: Sokaktól hallottam már jót róla, egyszer majd talán én is kipróbálom. :)

  B: Akkor tegyél vele egy próbát, ha gond van - sima, "csak úgy felkenem" ajakápolónak szerintem nem ideális, de ha valami acélosra van szükség, akkor tökéletes. :)

  VálaszTörlés