Catrice,

Kedvenc "lila" szemfestékek

december 09, 2014 Arabella 8 Comments

A hétköznapok kilencven százalékában nálam háromféle szemfestés lehetséges: vagy látszólag semmi nem kerül a szememre (ilyenkor a Painterly a segítőm), vagy egy színes krémes szemfestéket használok, vagy előkapom a kedvenc szemhéjpúdereimet, amik nem problémásak, és minden különösebb erőfeszítés nélkül előnyösebb a külsőm velük, mint nélkülük - tehát tulajdonképpen azt tudják, amit egy sminknek tudnia kell.


A minap realizáltam, hogy az utóbbi kategóriába nagyon hasonló árnyalatok tartoznak. Mindegyiknek köze van valamilyen formában a lila színhez, még ha csak minimálisan is. Pedig elméletileg pont a lila nem tartozik a kedvenceim közé - igaz, hogy egyikben sem domináns, nem ordítóan lila egyik sem, csupán izgalmasabbá teszik az enélkül jóformán natúrnak mondható festékeket.

Arra gondoltam, hogy megmutatom egy bejegyzésben ezeket a szemhéjpúdereket, hátha valakinek ihletet adok. :)


Balról jobbra haladva:

MUA Dusk Til Dawn 5: Meglehetősen világos és viszonylag áttetsző, így főként a taupe Color Tattoo-ra szeretem ütögetni. Annak isteni fényt és enyhe lila tónust ad, amitől izgalmasabbá válik.

Catrice Heidi Plum: Talán ez a leglilább mind közül, és matt finise van. Sajnos már nem kapható, de úgy tudom, most is van hasonló szín a Catrice-nél.

L'Oréal Tender Caramel: Az alapja szinte teljesen bronz, de a nagyon enyhe lilás fénye megmenti, ráadásul szemhéjalap nélkül is viszonylag strapabíró.

Sleek Wrapped Up: Messze ezt a színt használom a leggyakrabban az Oh So Special palettából. Lehetne pigmentáltabb, de a haloványságát a mattsága miatt megbocsáthatónak tartom, és könnyen építhető is.

Too Faced Lap Dance: A kedvencem a Boudoir Eyes palettából (ami teljes egészében erre a színvilágra épül, remek összeállítás), önmagában, matt színnel kombinálva, mindenhogy tökéletes. Arra azonban nem árt figyelni, hogy mindig kissé áttetsző marad, soha nem lesz teljes fedőse, de éppen ezért nagyon könnyen satírozható.

Too Faced Voulez-Vous: A Boudoir paletta legszebb mattja, sminkben kísértetiesen hasonlít a Sleek-hez, de sötétebb és pigmentáltabb.

Chanel Illusoire: A krémes állaga miatt kilóg a sorból, de nem tudtam kihagyni. A csillámok miatt nem mondható visszafogottnak, de én ennek ellenére alkalomtól függetlenül előveszem, mert pont a különleges finise miatt szerettem bele.

Szerintem ezek a szemfestékek (és bármilyen hasonló jellegű szín) nagyon jó választás barna szemhez, különösen, ha egy kissé zöldbe hajló, és bár tapasztalatom nyilván nincs vele, de zöldhöz is csodásak lehetnek. :)

Ajánlom Neked

8 megjegyzés:

 1. Nekem a kedvenc színem a lila, viszont sminkben sosem próbálkoztam vele..:D Gyönyörűek ezek az árnyalatok egytől-egyig egyébként! *.*

  VálaszTörlés
 2. Hol vetted a Too faced palettát? Amúgy nagyon szép :)

  VálaszTörlés
 3. Mea: Pedig szerintem ezek a nem túl markáns lilák nagyon jól állnának neked, érdemes lenne egy próbát tenned velük. :)

  Csipkelány: A BeautyBay-ról rendeltem még tavasz végén-nyár elején. :)

  VálaszTörlés
 4. Csodás árnyalatokat választottál, mindet elfogadnám én is, és szívesen sminkelek is hasonló színekkel. Jó ötlet ez a csoportos kedvences bejegyzés, és az egyéb színeket is szívesen megnézném ilyen formában :-)

  VálaszTörlés
 5. Zöld a szemem és megerősíthetem, hogy a lila igencsak jól tud állni a zöld szemhez. Én natúr szemfestést szoktam néha megbolondítani egy kis lilával a külső szemzugban vagy az alsó pillák alatt. :)

  VálaszTörlés
 6. Djkaty: Szemfestékekből nem hinném, hogy lesz a közeljövőben hasonló, de lakkokkal tervben vannak hasonló bejegyzések. :)

  Zizitim: :) A színes festékek az alsó pillák alatt nagyon-nagyon tetszenek, de ritkán használom ezt a technikát, viszont a külső szemzugnál elég gyakran el szoktam játszadozni. :)

  VálaszTörlés
 7. Ezt így akkor kérném egy palettában. :D Én minden formában szeretem a lilát használni, és télen is simán feldobok egy orgonalilát. :) A TF palettáról nincs kedved bővebben írni?

  VálaszTörlés
 8. Már nyár óta tervben van, de eddig képtelen voltam olyan színmintákat készíteni, amikkel elégedett lettem volna. Hétvégén megpróbálom újra, és ha végre sikerrel járok, akkor a következő héten lesz róla bejegyzés. :)

  VálaszTörlés