Yankee Candle

Yankee Candle tart-ok

november 29, 2014 Arabella 12 Comments


Még az október eleji Catrice esemény után jutottam el a Yankee Candle pesti üzletébe, ahol összefutottam Kamii-val (hihetetlenül kedves és toleráns, a "legbolondabb" formámat hoztam aznap, és úgy is elviselt).

Hosszas, tényleg nagyon hosszas válogatás után végül tart-okat vettem, pedig eredendően gyertyapárti vagyok, viszont ott, a helyszínen még nem szerettem bele egyik illatba sem, ellenben többel is szívesen tettem volna egy próbát.


Snow in love: Friss tisztaságillat az alapja, ez egészül ki némi vegyes virágos felhanggal. Nem ez a legintenzívebb már égetés előtt sem, úgy pedig érdekes módon még tompábbá válik, sajnos az alatta lévő teamécses viaszos illata szinte teljesen elnyomja.

Vanilla Satin: Egyszerre selymes és enyhén karcos vanília, amely egyben a legkönnyedebb, amit valaha éreztem. Annyira könnyed, hogy szinte már friss hatást kelt, még nyárra is el tudom képzelni. A vanília összes arcát szeretem az ezer közül, de ez dobogós.

Lake Sunset: Csalódás. Használat előtt még egy enyhén pézsmás, légies, talán kissé pacsulis parfümillat. Égetve sokkal agresszívebbé válik benne a pézsma, és ez a változás nem szerencsés, mert így sajnos pont azt a könnyedséget veszíti el így a Lake Sunset, ami vonzóvá tenné. 


Black Plum Blossom: Twitteren azt írtam róla, hogy olyan, mintha sok cseresznyevirágot leöntöttek volna némi ribizliszörppel. Ezt most is fenntartom, egyszerű, virágos alapú bogyós gyümölcsös illat, de az egyszerűsége ellenére én kedvelem.

Ghostly Treats: Ez az új kedvencem, elképesztő. Édes, tömény, mályvacukros, de az édesség mellett folyamatosan jelen van némi füst és fa is. Nagyon szépen kiegészítik egymást, és az intenzitásával sincsenek problémák, ha újra választhatnék, az összes viasztömb helyett inkább csak ezt vásárolnám meg nagyobb méretben.

Beach Wood: Múlt ősszel vettem belőle egy kis méretű gyertyát, ez a régi, állandó kedvencem. :) Számomra maga az ősz, lakkozott fa friss levegővel, füsttel és nagyon kevés édességgel.
A gyertya egyetlen gyengéje az, hogy nem a legintenzívebb, nos, a tart minden más tekintetben ugyanolyan, mint a nagy testvére, csak sokkal erőteljesebb.


Christmas Garland: Elméletileg fenyő némi áfonyával, én ehhez képest a fenyő mellett egy kevés tömjént és mentolt érzek. Nem mindig használom szívesen, nekem hangulat kell hozzá, de olykor-olykor jól esik.

Vanilla Chai: Markáns, fűszeres illat. Karakteres füstös alapja van, ez egészül ki némi fahéjjal és sok-sok gyömbérrel. Vaníliát én nem véltem felfedezni benne, viszont egy nagyon enyhe, csak kontrasztként megjelenő citrusos játékot igen.

Ismeritek valamelyiket?:)

Ajánlom Neked

12 megjegyzés:

 1. Nekem a kedvencem a Berrylicious, meg a már nem kapható Kitchen Spice. :( Én leginkább nyárias illatúakból tankoltam be (kókusz, mangó, áfonya), de kezdenek hiányozni így Karácsony közeledtével az ünnepibb illatok is. :)

  VálaszTörlés
 2. ÚÚÚÚ olyan mentolos-fenyős illat jár a fejemben jó ideje, mint a Christmas Garland! Most már tényleg kéne beszereznem pár tart-ot... A Vanilla Chai is jól hangzik, én nagyon szeretem az ilyen fűszeres illatokat parfümben, gyertyában egyaránt.

  VálaszTörlés
 3. Awww a Ghostly treats-re nekem is fáj a fogam és a Candy corn-ra is. A Witches' brew nagy szerelmem lett, de ez a Yankee tart mánia alapból is magába szippantott. Viszont örülök, hogy írtál a Snow in love-ról, mert arra is kíváncsi voltam, de így elment tőle a kedvem. :)

  VálaszTörlés
 4. alapvetôen nem rajongok az ilatgyertyákért (nekem a gyertya a fények miatt fontos), de te úgy írsz illatokról, hogy érzem őket, miközben olvasom, így most határozottan megtetszett a beach wood és a vanilla satin :-)

  VálaszTörlés
 5. Bolond?! Ugyan :P Ha magamat elviselem, akkor akárkit :DDD
  Mondtam, hogy a pillecukros illatok verhetetlenek :P

  VálaszTörlés
 6. Karácsonykor tervezem bevetni a christmas garland-ot, fólián keresztül mondjuk nekem tiszta fenyőillata van, de ki tudja égetéskor mit fogok felfedezni benne.

  VálaszTörlés
 7. Mea: Nekem pont kifejezetten nyári illataim nincsenek, vagyis egy-egy negyed Sun & Sand és lime-vanília tart még talán akad itthon, de ennyi.
  A Kitchen Spice-ot nem ismerem, de nagyon sok jót hallottam róla, kár, hogy már nem kapható. :(

  Apolka: Ha kifejezetten mentolost szeretnél, akkor nem biztos, hogy a legjobb választás a Christmas Garland, mert csak nagyon enyhén az, ha jól emlékszem, a Candy Cane Lane sokkal mentolosabb ettől.

  Barking Blondie: A Ghostly treats-et csak ajánlani tudom, zseniális. :)

  Jikka: Szerintem mindkettőt szeretnéd. :) És köszönöm, örülök, hogy úgy érzed, "át tudom adni" valamelyest az illatokat, ez lenne az egyik célom ezekkel a bejegyzésekkel.

  Kamiii: :) Tényleg azok, kicsit meg is bántam, hogy a másiknak nem szenteltem nagyobb figyelmet.

  Megaera: Nem határozottan mentolos, ha nem figyelnék direkt arra, hogy miből áll, nekem is csak fenyőnek tűnik. :)

  VálaszTörlés
 8. Az első három és a Vanilla Chai az amiket próbáltam. :) A Lake Sunset pedig az abszolút kedvencem. :) Szerintem nagyon különleges illat.

  VálaszTörlés
 9. Moon Angel: Neked is más lesz a Lake Sunset illata felmelegítés után? :/

  VálaszTörlés
 10. A Lake Sunset alapvetően tetszene, de mintha az agyamig akarna elhatolni az illat, olyan mélyen érzem az orromban :-D A Christmas Garland kedvenc innen, na meg a Black Plum Blossom és a Vanilla Chai, és vár még néhány kipróbálásra, kíváncsi vagyok, én miket tapasztalok majd velük :-)

  VálaszTörlés
 11. Djkaty: A Lake Sunsetnél én is hasonlót érzek. :/
  A Vanilla Chai most lett kedvenc nekem is, ma azt vettem elő, és nagyon kellemesnek érzem épp. :)

  VálaszTörlés