bordó,

Colour Alike - 503

november 15, 2014 Arabella 11 Comments


Bevallom, a Colour Alike-ról pár héttel ezelőttig nem hallottam túl sokat, csak Áginál csodáltam meg a kínálatuk egy részét.
Aztán amint feltűnt a márka a Naillandnél, és felfedeztem a holo körömlakkjaikat, több is kívánságlistás lett. Végül hosszas vívódás után az 503-asra csaptam le, mert néhány kép alapján hasonlónak tűnt a Llarowe Obsessed with Marilyn-jéhez, ami a megjelenése óta csábít.


Az üvege nagyon egyszerű, a Catrice lakkokéra emlékeztet, de valamivel "nyúlánkabb".


Az ecsete klasszikus kialakítású, sajnos nem lapított, de nem is olyan vékony, mint a China Glaze-eké.


A közeli kép most nem lett az igazi, mert az összes holografikus darabkát megmutatja, ami a valóságban elbújik, de a sötét bogyó alapszín stimmel.


Napsütésben:Az állaga rettenetesen sűrű, és (az A-Englanddal ellentétben) egyáltalán nem hagyja magát irányítani sem.
Nagyon nehezen boldogultam vele, nem is sikerült szépen eloszlatnom, de ebben az esetben már annak is örültem, hogy fel tudtam valahogy imádkozni a körmömre.

Azt meg kell jegyeznem, hogy közel sem biztos, hogy másoknak is gondot okozna, mert a  probléma onnan is eredhet, hogy én nem igazán tudok bánni a sűrű lakkokkal.

Két réteg szükséges belőle, és kifejezetten tartós, még a harmadik napon is olyan volt, mintha frissen került volna fel. Enyhe, talán gyümölcsös illata van, felkenés közben még nem éreztem, utána viszont igen, és meg is maradt.

Én enyhén lilába hajló bordóként vagy sötét bogyószínként határoznám meg az árnyalatát, kinek hogy tetszik. :)
Holografikus hatást csak nagyon kis mértékben fedeztem fel benne, és azt is egyedül erős napfényben. (Megeshet, hogy mint ahogy Rita megjegyezte Twitteren, fedőlakk nélkül jobban érvényesült volna a finise, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy én eddig minden holo lakkot még holografikusabbnak láttam fedőlakkal, mint önmagában. )
Az azonban mindig látszik, hogy nem krém lakk, nem is holo, de észrevehető, hogy van benne valami különleges - hogy mi, azt viszont nem tudom megnevezni.

Az az igazság, hogy én magam sem tudom, hogyan viszonyulok ehhez a lakkhoz. Az állagát egyáltalán nem szeretem, ez biztos, de az is, hogy a színét igen, holografikus effekt nélkül is. Az illatos volta is tetszik, azonban ha arra gondolok, hogy újra felkenjem... nem tudom, mikor fog legközelebb sorra kerülni

Ajánlom Neked

11 megjegyzés:

 1. Jaaaj olyan szép rajtad!!! Nekem is kicsit sűrű ez a lakk,én a két réteg felkenése közt kicsit többet szoktam várni,akkor a második rétegnél kevesebbet kenek fel.
  Amúgy nagyon jól választottál,egyik kedvencem ebből a márkából!!!! (én köszönöm,hogy megemlítettél a bejegyzésedben ) :)

  VálaszTörlés
 2. Pedig nagyon jól áll Neked! :) Én is mostanában tervezek írni ezekről a lakkokról, mert annyira szépek. Azt mondják, hogy az ILNP ilyen még, hogy holora számítasz, és elég gyengén érvényesül benne. Szerintem pont ebben áll ennek a lakknak is a varázsa :) Viszont legközelebb én tuti nem fogok rá fedőlakkot tenni, mert az nekem tényleg nagyon elvette a színét :/ Emiatt mondjuk szomorkodom, mert önmagában nem túl fényes, de hát valamit valamiért :) Ja és próbáld ki tényleg lakkhígítóval, hátha bejön!!

  VálaszTörlés
 3. Ó, pedig milyen gyönyörűséges ez a szín! Nekem is ezek a gyöngéim :) Kár, hogy macerás a felvitele és az állaga, bár nem tudom milyen lehet, én eddig mindig túl híg lakkokkal találkoztam csak. Azért én lehet adnék neki egy esélyt, ha sikerülne beszereznem :P

  VálaszTörlés
 4. Ági: Örülök, hogy tetszik! :) Én általában pont fordítva lakkozom, először egy kicsit vékonyabb réteget kenek fel, majd egy valamivel vastagabbat... és valóban nem vártam túl sokat a kettő között, legközelebb mindenképp hagyom tovább száradni. :)
  És nincs mit, így természetes. :)

  Rita: Köszi! :) Ha újra előveszem, úgy fogok lakkozni, ahogy Ági javasolta, és hagyom fedőlakk nélkül. :) A hígítót pedig ki fogom próbálni, csak előbb még más, kevésbé féltett lakkokon tesztelgetem, hogy mennyit kell használni belőle. :)

  Megaera: Ha eddig csak híg lakkokkal találkoztál, akkor lehet, hogy nem is zavarna, hogy ez sűrűbb, talán neked ez lenne az ideális. :) Én viszont pont fordítva vagyok, nem igazán jut eszembe túl híg lakk, csak sűrű, mert ezekkel szinte mindig megszenvedek. :(

  VálaszTörlés
 5. Nagyon szép :) Örülök a teszteknek, mert így biztosabban tudom eldönteni, mi is kell :) Ez nagyon tetszik. A sűrűség viszonylagos szerintem, írták már lakkra, hogy híg, nekem az is sűrű volt. Új lakkot én ritkán hígítok, félek, hogy a minőség rovására megy.

  VálaszTörlés
 6. Kár érte, pedig álomszép színe van. A karácsonyt juttatja eszembe! :)

  VálaszTörlés
 7. a Blaze után nem érzek leküzdhetetlen vágyat a megszerzésére, asszem érthető. :)

  VálaszTörlés
 8. Audrey80: Szerintem is viszonylagos az állag, én úgy sejtem, hogy nekem az is sűrű lehet, ami a többségnek még ideális. A hígítótól én is félek kicsit, de ezt így nekem kínszenvedés használni. :/

  Bokorbogi93: Tényleg kicsit ünnepi. :)

  Dyna: Érthető. :) (Csak halkan jegyzem meg, hogy kezd megtetszeni a Blaze...)

  VálaszTörlés
 9. Nekem nem okozott gondot az állaga, bár még csak színmintákat készítettem vele margarétára, de ezek után kicsit félve nyúlok majd érte. A szín szerintem csodás, nagyon jól is áll, a hígítótól pedig ne félj, nekem azzal élnek 7-8 éves lakkjaim is boldogságban még mindig :-)

  VálaszTörlés
 10. Ja, és a PP Lizzie holohatásából is levesz kicsit a fedőlakk, ami képeken nem adható vissza, de élőben nagyon egyértelmű a különbség :-)

  VálaszTörlés
 11. Ne félj tőle, mert közel sem biztos, hogy rajtam kívül bárkinek problémás lesz a felvitele. :)
  Én tényleg nagyon nehezen boldogulok a sűrűbb állaggal, más lakkoknál is így van.
  Ha legközelebb előveszem, teszek bele némi hígítót. :)

  VálaszTörlés