Barry M,

Barry M Racing Green & China Glaze Grafitti Glitter

október 13, 2014 Arabella 17 Comments


A Barry M lakkokkal az első találkozásom kifejezetten rosszul sült el, a piros Gelly Hi-Shine nekem csak sok rétegben fedett, és a tartóssága is nagyon gyenge volt.
Ez annyira mélyen érintett, hogy eszemben sem volt más árnyalatot vagy családot kipróbálni a márkától. De amikor szeptemberben a Naillandnél töltöttem némi időt (na jó, sokat... nagyon sokat), egyik lakkot követte a másik, ráadásul a zöld csoda akciós is volt, így adtam neki egy esélyt.

A China Glaze zöld fedőlakkján pedig nem sokat hezitáltam: közel áll hozzám ez az árnyalat, mégsem volt eddig ilyen glitterem.


A Racing Green alapvetően sötétzöld, de bizonyos fényviszonyok között némi kék játék is észrevehető, valamint nagyon-nagyon közelről figyelve arany mikrocsillámok is felfedezhetőek benne. Azonban ezek normál körülmények között csak enyhe arany fényt adnak, és az is csupán az üvegben látható, felkenve már nem.


A Graffiti Glitter az üvegében becsapós, ugyanis úgy tűnhet, hogy valamilyen sötét alapban vannak a mélyzöld glitterek, de nem: maga a lakk teljesen átlátszó. Viszont rengeteg zöld darabka van benne, egészen kicsi, közepes méretű és nagy egyaránt.
Én általában a hígabb állagot kedvelem, azonban a Barry M-mel a folyóssága ellenére is csak nagyon nehezen boldogultam, annyira, hogy nem is emlékszem, mikor szenvedtem utoljára ennyit egy lakkal.
Két réteg szerencsére elég volt belőle, és a tartóssága sem volt rosszabb az átlagosnál, a harmadik nap végére kezdett megkopni.

Meg kell említenem, hogy egy "hiba" ennél a lakknál is jelentkezett, ami jóformán az összes sötétzöld körömre való gyengéje: a képeken csak alig-alig látható, de nem megfelelő fényviszonyok között fakónak és fénytelennek tűnt, és az utóbbin a fedőlakk sem segített.
Azonban ezt nem tudom teljes joggal felróni a Racing Green-nek, mert tényleg szinte kivétel nélkül az összes sötétzöld lakkra jellemző ez.

A China Glaze-ről csak jót tudok mondani, könnyen kezelhető, rajtunk múlik, hogy mennyi glittert teszünk egy-egy körömre - én jobban szeretem a többet, mint a kevesebbet, de az is megoldható :) - , és gyorsan is szárad, amit kevés topper mondhat el magáról. Arról nem is beszélve, hogy nem véletlenül nem volt eddig ilyen árnyalatú fedőlakkom: máshol nem is igen láttam eddig hasonlót.
A Grafitti Glitter a zöld színt kedvelőknek szinte kötelezővé tenném, ha nem is a megvásárlását, legalább a kipróbálását, bár utána már úgysem hinném, hogy bárki nemet tudna mondani rá. :)

Legközelebb a Tess D'Urberville fölött szeretném kipróbálni, nem akarom elkiabálni, de szerintem úgy is szeretni fogom. :)

Ajánlom Neked

17 megjegyzés:

 1. Ez nekem már túl sötét. Nem hoztad meg a kedvem a Barry M-hez. Mindenki más csupa jót mondott róla, lehet, kifogtál egy hibás darabot? Ennyi pénzért én nem akarok szenvedni egy lakkal.

  VálaszTörlés
 2. Fura a Barry M, vagy talán én, mert a Gelly lakkjaikat gyűlölöm, egyszerűen nem tudom szépen felkenni. Viszont a sima és a matt lakkjaik nagyon jók, ez a zöld nekem is az egyik kedvencem lett.

  VálaszTörlés
 3. Audrey80: Megértem, hogy sötét, szerintem is az, de én pont az ilyen zöldeket szeretem nagyon. :)
  Sajnos nem hinném, hogy hibásat fogtam ki, inkább azt kezdem gondolni, hogy nem vagyok kompatibilis a Barry M lakkokkal. :/

  Calo(z): A fedőlakkot én is! :)

  Nóra: Örülök, hogy tetszik. :)

  Flóra: Én csak a piros Gelly lakkot próbáltam, de az nekem is katasztrófa volt. Ez a zöld már legalább fed és nem kopik nagyon gyorsan, de én sajnos ezzel is nehezen boldogultam. :(

  VálaszTörlés
 4. Most mondanám, hogy EZT MOST MIÉRT TETTED VELEM?:D a zöld szín a mindenem, ezek a lakkok pedig csodásak! Bekell szereznem :) Imádom a blogod említettem már? Szép, kifinomult és lényegre törő.

  VálaszTörlés
 5. A Chine Glaze nagyon szép, de a másik nekem túl semmilyen, túl unalmas.

  VálaszTörlés
 6. Úristen... a szívem kihagyott egy dobbanást... ez a sötétzöld szépség maga a tökély!!! *.*

  VálaszTörlés
 7. MiaMay: Nagyon jól esnek a szavaid, köszönöm szépen, örülök, ha így érzed! :)
  Ha szereted a zöldet, a CG-t semmiképp ne hagyd ki. :)

  Barbi: Én elfogult vagyok a sötétzöldekkel, de valamennyire még én is megértem a véleményedet, tényleg lehetne benne több élet.

  Megaera: És pontosan melyik? Vagy a kettő együtt? :)

  VálaszTörlés
 8. A CG tényleg nagyon jó, határozottan ajánlom! :)

  VálaszTörlés
 9. Jaj de szép ez a Barry M lakk! :) Pont ilyen színt keresek már mióta.

  VálaszTörlés
 10. A Barry M-et nem merem jó szívvel ajánlani - bár könnyen lehet, hogy csak én nem boldogultam vele - , viszont az NYC-nek is volt egy nagyon hasonló színe, ha abból találsz még valahol, ne hagyd ott! :)

  VálaszTörlés