kék,

PiCture POlish - Freya's cats

szeptember 17, 2014 Arabella 13 Comments


Én általában egy (de inkább két) hétre előre megtervezem, mi fog szerepelni a blogon. Ha csak egy mód van rá, a bejegyzéseket időzítem, és a sorrendjükön nem szívesen módosítok. Azonban most egy olyan lakkal kereszteztük az útjainkat, amiről MUSZÁJ minél hamarabb beszámolnom.

Egy piCture pOlish-ról van szó, ami nemhogy nem piros, mint ahogy tőlem várható lenne, hanem kék. Mégis szerelem.


A lapos és szögletes üveg annak ellenére, hogy egyszerű, viszonylag egyedinek mondható. A kupak enyhén gumis borítása is szimpatikus, azonban a mérete számomra nem ideális. Túl kicsi, és emiatt nem tudom igazán stabilan megfogni. 
A kupakhoz hasonlóan az ecset is kisebb méretű (ha legközelebb PP lakkról írok, teszek mellé valamit viszonyításképp), de lapított, aminek én mindig örülök.


A Freya's cats alapja valamivel sötétebb egy klasszikus középkéknél, de mégis hihetetlenül erőteljes, a rikító a legjobb jelző rá. Ez az árnyalat van megbolondítva nagyon apró ezüstös-holografikus darabkákkal.
Ez a kép csak "mókázásból" készült, mikor az üveget fotóztam, és minden szempontból rossz, kivéve, hogy ezen jobban kivehetőek a holo részecskék, mint a távolabbi fotókon:


Felkenni nagyon egyszerű, önmagában is kifejezetten fényes és nekem szerencsére a fedésével sem akadt gondom, két réteg elegendőnek bizonyult belőle.

Azt hiszem, az őrült rikításával ragadott magával a Freya's cats. A legtöbb holo kék lakk vagy sokkal világosabb, szinte jeges, vagy sötétebb és tompább ettől. Ez viszont a kéksége ellenére harsány, majdnem annyira, mint egy általam olyannyira kedvelt "tomboló" piros - viszont néhány vörös körömlakkal ellentétben csöppet sem közhelyes.

Nagyon-nagyon jó szívvel ajánlom, és az én példámon okulva nem csak a kék színt preferálóknak!

Ui.: Távoli asszociáció, de a fantázianevéről nekem mindig a Witches of East End (Klassz sorozat, az első évada hibátlan!) egyik szereplője, Freya jut eszembe, aki a kedvenc karakterem a történetből.:)

Ajánlom Neked

13 megjegyzés:

 1. Gyönyörű ez a lakk, de magamon nem tudom elképzelni, pont az élénksége miatt :(

  VálaszTörlés
 2. IMÁDOM! ennyit tudok csak mondani *_* *_*

  VálaszTörlés
 3. Ági: Örülök, hogy tetszik! :)

  Phoenix: Ezt is megértem, mert amíg fel nem kentem, én is tartottam attól, hogy hogy fog állni. Szerintem egyébként neked a Tristam lehet az igazi, még az egyik manikűrvadász bejegyzésben láttam a körmödön, és csodás volt. :)

  Rita: Ha nagyon röviden kellene fogalmaznom, én is csak ennyit mondanék. :)

  VálaszTörlés
 4. Tényleg nagyon jól mutat, de én sem tudom magamon elképzelni, talán itt az ideje kimozdulni a komfort zónámból, hmm... :)

  VálaszTörlés
 5. Ha nagyon-nagyon távol áll tőled, nem biztos, hogy érdemes ezzel kezdeni, hanem mondjuk a Tristam-mal, mert ez tényleg elég kiabálós szín. Aztán majd szép fokozatosan lehet, már neked is simán bele fog férni a komfortzónádba ez is. :)

  VálaszTörlés
 6. Tényleg szép, nekem is tetszik (meg általában a piros és kék lakkok :), de az ecsettel nekem is meggyűlt a bajom, egyetlen jó tulajdonsága, hogy gumírozott a kupak. Kicsi az ecset, rövidek a szálai egész egyszerűen.

  VálaszTörlés
 7. Én nem rajongok a kékért, de ez valami EL-KÉ-PE-SZ-TŐ ! *-*

  VálaszTörlés
 8. M.: :)

  Audrey80: Én az ecsettel még éppen elboldogulnék, de nekem a kupak nagyon kicsi, nem tudom kényelmesen megfogni. :/

  Bokorbogi93: Alapvetően én sem vagyok kék rajongó, vagyis elég kevés árnyalatát érzem közel magamhoz, de ezt egyértelműen igen. :)

  Manna: Örülök, hogy neked is tetszik! :)

  VálaszTörlés
 9. Én személy szerint imádom a kéket, de valamiért ez a lakk nem fogott meg. Persze szeretem másokon nézegetni, meg tetszik a képeken, de szerintem nem szeretném magamon. Viszont engem a legújabb kék lakkjuk, a Forget Me Not varázsolt el úgy, ahogy téged a Freya's Cats, most is épp az van a körmeimen... ;)

  VálaszTörlés
 10. Ó, én meg a Forget Me Not-tal vagyok úgy, mint te. :) Nagyon tetszik másokon, de a saját körmömön nem lenne az igazi. :)
  (Egyébként szerintem nincs olyan nagy különbség köztük, az alapszínük nagyon hasonló lehet, csak ez rikítóbb. :) )

  VálaszTörlés