körömlakk,

PiCture POlish - Columbia

szeptember 25, 2014 Arabella 11 Comments


A Columbiával a hazai megjelenése óta szemeztem, de mindaddig sikerült lebeszélnem magam róla, amíg Jikka fel nem ajánlotta nekem a sajátját és Dyna közvetítésével le nem jutott hozzám ez a csoda.
Nem egy-két piros lakkal volt dolgom eddig, de ilyen különlegeshez mégsem sokszor volt szerencsém.

Az üvegéről ugyanazt gondolom, mint a Freya's cats-éről és a Kryptonite-éról. Egyszerű, szép, viszont nekem a kicsiny kupakkal nehézkes irányítani az ecsetet.


A Columbia alapszíne piros - se nem világos, se nem sötét, éppen a kettő között egyensúlyoz. Ebbe került rengeteg piros csillám (a képen aranyló fényűnek tűnnek, de valójában pirosak!), valamint néhány piros és pink glitter.

Az én meglátásom szerint az utóbbiak funkciója az, hogy még "töményebbé" tegyék a lakkot és még inkább hangsúlyozzák a pirosságát. Ezt támasztja alá szerintem az is, hogy több rétegben szinte teljesen beleolvadnak az alapba, továbbá ha nem figyelünk direkt arra, hogy milyen alkotóelemekből áll a Columbia, nem is észrevehetőek. Csak az eszeveszett, őrült pirosság, amit kiemelnek.
Felkenni csöppet sem egyszerű, bár én eleve nehezen boldogulok a sűrű lakkokkal, és ez egyértelműen az. Nekem három rétegre volt szükségem belőle, de nem a fedése miatt, hanem mert két rétegben képtelen voltam egyenletesen eloszlatni.
A lemosása sem a legegyszerűbb, viszont olyan egyedülálló ez a lakk, hogy én lényegében bármit el tudnék neki nézni.

Sok. Sok-sok-sok. Giccses. Gejl. Gyönyörű.
Ez mind egyszerre és egymásból következően.

Érdekes módon nekem soha nem a Rocky Horror Picture Show jut eszembe róla, hanem mindig a Csárdáskirálynő. Nyugodtan nézzetek őrültnek, de én magamban úgy is hívom. :)

Ajánlom Neked

11 megjegyzés:

 1. Jaj, nagyon szépséges ez a lakk :) Nekem egy másik piros, a Dorothy van meg és azt nagyon imádom, annak inkább ezüstös fénye van, ez meg ahogy látom tömény piros glitterbomba.

  VálaszTörlés
 2. Csodálatos ez a lakk, épp ez van 4 körmömön. Magamhoz valahogy soknak érzem egyszerre 10-re kenve, de rajtad nagyon jól mutat. Nem érzem amúgy giccsesnek vagy soknak ezt a lakkot. :)

  VálaszTörlés
 3. Megaera: Láttam a Dorothy-t nálad, nagyon jól áll neked! :) Két rétegben azért észre lehet venni a Columbia-ban a pink glittereket, bár számomra úgy is a pirosság a meghatározó. :)

  FranCiiska: Köszi, biztos rajtad is jól mutat! :) Én is tervezem egyébként más lakkokkal is kombinálni.
  Én valamiért annak látom, de a giccsest ebben az esetben pozitívumnak tartom. Tetszik, hogy ennyire tömény. :)

  VálaszTörlés
 4. Én imádom ezt a lakkot, de szerintem hangulat kell hozzá. Van, hogy imádom a tömény csillámtengert, de olyan is van, hogy inkább szolidabbra vágyom... :)

  VálaszTörlés
 5. Ez nem a stílusom, de a többi piros PP mind tetszik :)

  VálaszTörlés
 6. Zizitim: Én sem tudnám ezt bármikor viselni. :)

  Audrey80: Nekem az O'Hara tetszik még nagyon, de azt szinte csak nyáron tudom elképzelni magamon, így most sikerült lebeszélnem magam róla. :)

  VálaszTörlés
 7. hehe, csak most olvastam ezt a posztod. :) örülök, h tetszik! :)
  igen, nekem is sok(k), de télen (karácsony/szilveszter felé) biztosan mindenki több csillogásra vágyik és akkor majd én is jobban megszeretem. :) a csárdáskirálynő becenéven jót nevettem és hevesen bólogattam magamban! ;) :D

  VálaszTörlés
 8. Karácsony környékén szerintem teljesen jó lesz ez a lakk, akkor biztosan megbarátkozol majd vele - bár annak annak ellenére, hogy "sok" nekem tetszik, azt hiszem, éppen azért, mert szeretem a túlzásokat. :)

  Én mostanában azt vettem észre, hogy szinte az összes lakknak adok valamilyen "becenevet". Tudom, furcsa, de automatikusan jön... :)

  VálaszTörlés
 9. Szia!

  Ezt a lakkot hol lehet venni?

  Üdv, Marcsi

  VálaszTörlés
 10. Szia!

  A Nailland-nél, az Árkádban és a WestEnd-ben van standjuk, de webshopjuk is van. :)

  VálaszTörlés
 11. Szia!

  Köszönöm a választ!
  Örülök a webshop-nak, szinte sosem járok Pesten, elég messze van, reméltem hogy lehet rendelni is, ennek igazán örülök! :)

  Üdv, Marcsi

  VálaszTörlés