Lush,

A kedvenc nyári tusfürdöm és szappanom

augusztus 03, 2014 Arabella 5 Comments


Ritkán szoktam külön bejegyzést szánni tusfürdőknek és szappanoknak, de a fenti kettőt annyira megkedveltem, és olyan jól esik használni őket a hőségben, hogy mindenképp említést érdemelnek. :)


Az Yves Rocher Jardins Monde családját nagyon szeretem, eddig bármelyik verziót próbáltam a tusfürdőkből, mind hibátlan volt. Még valamikor ősz végén-tél elején csaptam le az ylang-ylangos változatra, mikor teljesen bele voltam habarodva a hasonlónak hitt illatvilágba. Azonban ahogy itthon felnyitottam a flakont, teljesen más jellegű illat fogadott - olyan, ami számomra kifejezetten nyárias.
Nem fanyar, nem savanykás, tisztán virágos, de mégis friss és üdítő. Olyan, mintha egyszerre lenne benne az eső áztatta és a napcsókolta virág aromája. Egyértelműen megilleti a különleges jelző is, mert én hasonló illatú drogériás tusfürdővel idáig még nem találkoztam.
A márkatársaihoz hasonlóan ez sem szárít, remekül habzik és viszonylag sokáig kitart. Ha idén már nem is, jövő nyáron mindenképp újraveszem. :)


Tavasszal zúgtam bele a Lush Sexy peel szappanjába, és azóta is tart a jó viszonyunk, ami azért meglepő, mert a citrusok általában nem a szívem csücskei. Ez azonban a citromnak nem a fanyar, savas oldalát ragadja meg, hanem a kissé édeset, összességében sokkal inkább emlékeztet egy jó citromfagyira vagy citromtortára, mint magára a gyümölcsre.

Nyomokban citromhéjat is tartalmaz a Sexy peel, ez elméletileg radírozásra szolgálna, én azonban nem vettem észre ilyen hatást. Azt viszont igen, hogy sok más szappannal szemben nem szárít, nem hagy kellemetlen réteget a bőrömön és kifejezetten lassan fogy, miközben jól habzik. Nagyon-nagyon ajánlom! :)
 

Van kedvenc nyári tusfürdőtök vagy szappanotok?:)

Ajánlom Neked

5 megjegyzés:

 1. Nekem még nem volt szerencsém YR tusfürdőhöz, bár most ajándékba kaptam levendulásat, kíváncsi leszek rá :) Én most Oriflame-eset használok, málnás-mentásat, és egyszerűen imádom, egy élmény vele tusolni :)

  VálaszTörlés
 2. Két nyári tusim van amit imádok, az egyik az Yves Rocher zöld teás tusfürdője a másik a The Body Shop mandarin csodája. Mindkettő megmentett a rekkenő hőségben: )

  VálaszTörlés
 3. nekem a nyár illata a pink grapefruit, és az yves rocher ilyen illatú tusfürdőjét használom, mióta létezik ez a tusfürdő (télen a makadámdiós volt a lecserélhetetlen, igazából csak emiatt várom egy iciicit a telet)

  VálaszTörlés
 4. Megaera: Szerintem nagyon jók a tusfürdőik, én magasan az YR-kat és a Palmolive-okat szeretem a legjobban. :) Az Oriflame nagyon jól hangzik! :)

  Azrail: Sajnos egyiket sem ismerem, de ha Yves Rocher vagy TBS közelében járok, megnézem majd őket. :)

  Jikka: Télen én is a makadámdióst használtam, én is nagyon szerettem. :)

  VálaszTörlés