Essence,

Elsö kísérlet: Essence hair dye powder

június 29, 2014 Arabella 9 Comments


A szerzeményes bejegyzésben már említettem, hogy ezen a hétvégén terveztem kipróbálni az Essence hajszínező porát-krétáját. Ez tegnap este meg is történt, de sajnos nem jártam sikerrel.
Szeretném leszögezni, hogy mivel ez csak az első próbálkozás volt, és egyáltalán nem vagyok jártas a hasonló termékekben, ez a bejegyzés még csak véletlenül sem egy teljes értékű teszt. Csupán az eddigi benyomásaimról szeretnék beszámolni és nem utolsó sorban segítséget kérni: ha tudjátok, mit rontottam el, nagyon megköszönném, ha megírnátok, mert egyre jobban tetszik a néhány színes tincs ötlete. :)


Én a 04-es Marvelous mint! árnyalatot kaptam, a kiszerelése pontosan olyan, akár egy mezei szemhéjpúderé. Itt kezdődtek a problémák, ugyanis nem tudtam, hogyan is kéne ezt felvinni. Először kézzel próbálkoztam, majd fogtam a kiszemelt tincset, és egyszerűen csak csomagolásostól-mindenestől végighúztam rajta a festéket. Mindkét módon jutott némi por a hajamra, de nem elegendő, így többször is megismételtem a műveletet - láthatjátok, hogy máris rengeteg elfogyott belőle. Ráadásul a java rögtön le is pergett, továbbá ez a világos árnyalat az én sötét hajamon nem igazán tűnt működőképesnek, csak fakó-világos csíkos lett, nem pedig zöldbe hajló.

Ahogy a használati utasítás is javasolja, a folyamat után tartósítás céljából befújtam hajlakkal a frizurámat, hogy legalább a benne maradt festéket fixálja, de ebben sem jártam sikerrel, bő egy óra múlva már alig volt nyoma a színezésnek.

Ha lenne bármilyen ötletetek, hogy hogyan tudnám valamivel hatékonyabban használni a krétát, nagyon hálás lennék! :)


Ajánlom Neked

9 megjegyzés:

 1. A hajad benedvesitetted kicsit? en amugy egyszer egy olcsobb pirositoval csinaltam ugy h a pirosito es az ecset kozt volt a hajam es ugy dorzsoltem kicsit. Nedvesen mukodni fog :)

  VálaszTörlés
 2. Saját tapasztalatom nincs, de úgy láttam a tesztekben, hogy a nyitott pan és az ujj(ak) közé kell szorítani a tincset, és úgy végighúzni rajta. Reméltem, hogy normális zöld lesz, nem ilyen menta szerű :/ egyre szeretnék benevezni, talán a kékre, esetleg a lilára, de barna hajon a pinkes se tűnik rossznak.

  VálaszTörlés
 3. Én ugyan nem az Essenceénél, de múltkor láttam valamelyik márka ugyanilyen krétás hajszínezőjéről egy olyan vidit, ahol a csaj két szivacsot mártott bele először a krétába és utána a két szivacs között húzogatta a tincsét, illetve ütögette fel a hajára. Szerintem is a vizes haj ötlet beválhat, remélem be fog neked, mert tök jól hangzik ez a színes tincs téma :D

  VálaszTörlés
 4. Ecsettel nem tudod felvinni? Szintetikussal, a természetesről azt tippelem, hogy ugyanúgy megfogná, mint az emberi hajat. Emellett szerintem jó ötlet hajmosáskor kihagyni a balzsamot, mivel rendezetlenebb, textúráltabb hajszálon jobban meg tud tapadni, mint egy tükörsimán, de ez is csak egy hipotézis. Másik lehetőség pedig kozmetikai szivacs.

  VálaszTörlés
 5. Szia :) én a DM-ben vettem hajszínező krétákat (Vixen Hair Graffiti 12 darabos és kréta formájú) Ezt úgy kell használni, hogy benedvesíted a tincset de azt írják, hogy intenzívebb színhez a krétát is be lehet vizezni. Ezután hagyod megszáradni a hajadat és utána hajvasalóval átvasalod 2-3x. Ja! És gumikesztyűt is ajánlanak, hogy ne fogja meg a kezedet. Szerintem hasonlóan működhet az Essence-es cucc is csak nem túl felhasználóbarát a tégely miatt. :) de szebb, az tuti :D
  Bius

  VálaszTörlés
 6. Köszönöm szépen a segítségeteket! :)

  Biukiralylany: Nem nedvesítettem be, pedig tényleg esélyes, hogy az segítene. Legközelebb úgy fogom megpróbálni. :)

  Nuada Stenonis: Nem tiszta zöld, van benne egy kis kékes árnyalat, de azért nem a legfakóbb menta. :)

  Anastasia: Ecsettel nem hinném, hogy működne, de azért kipróbálom majd úgy is. :) Az én hajam sajnos mindig elég rendezetlen, de egyszer majd kihagyom a balzsamot, hátha úgy jobb lesz. :)

  Bius: Szia! A gumikesztyű tényleg jól jöhet, mert eléggé befogta a kezem... igazság szerint jobban, mint a hajam. :( Egy ideje már nem vasalom a hajam, de meg fogom próbálni azt is. :)

  VálaszTörlés
 7. Szia! :) Még nem próbáltam ilyet, bár nem tudom hány ilyen kellene, hogy mondjuk jól is nézzen ki a hosszú hajam alján és tényleg visszaadja a színt:D Annyi félelmem viszont lenne, hogy a ruhámat ne koszolja össze. Erről van esetleg valami tapasztalatod? :)

  VálaszTörlés
 8. Én már próbáltam ehhez hasonló krètát ès èrdemes bevizezni a hajat, vagy csak a vègeket ès megszárítani. Sokkal jobbblesz azneredmèny!:)
  Puszi, Barbi❤

  VálaszTörlés
 9. Lucus: Ruhával kapcsolatos tapasztalatom nincs, viszont a nyakamat szinte jobban befogta, mint a hajamat, ez sajnos nem jelenthet túl jót. :(

  Barbi: Mindenképp meg fogom próbálni vizesen is, köszönöm szépen! :)

  VálaszTörlés