Essence,

Moyra 62 + Essence The one and only

május 15, 2014 Arabella 8 CommentsMost már határozottan ki merem jelenteni: kezdem megszeretni a Moyra lakkokat. A 62-es számú árnyalat régóta a készletem része, azonban eddig jóformán csak kallódott, ugyanis nem sikerült hozzá illő alapszínt találnom. Mígnem a minap beugrott, hogy az egyik régi Essence lakkommal talán jók lennének, és tádádádám, alig tudtam levenni a szemem a körmömről, pedig nem is a kedvencem a lila szín.A Moyráról kicsit bővebben: az üveg továbbra sem a szívem csücske, nincs vele komoly gondom, csak nem tetszik, de ez ízlés kérdése, és azt gondolom, nem is túl fontos egy lakk esetén. Az ecsete hagyományos, hengeres-hosszú kialakítású, de azt hiszem, az újabb darabok már egységesen lapítottat kaptak. :)

A színe nagyon nehezen megfogható, sok rétegben is áttetsző, de enyhe (levendula) lila alapárnyalata van, ami bizonyos fényviszonyok között zöldben és piszkosszürkében játszik. Ebbe az önmagában is sokszínű alapba tettek még sok-sok apró ezüstös csillámot.A zöld játék ezen a képen a leginkább kivehető. :) 

Erős napfényben:
 

Két réteg kell belőle ahhoz, hogy igazán szépen megmutatkozzon, így a lila alapot kicsit "lebutította", a mostanában divatos selyemhatású finishez hasonlóvá tette a felületét, amiért alapvetően nem rajonganék, ha nem lenne így még nagyobb a kontraszt a pici ezüst pöttyökkel - a valamivel mattabb alapon sokkal jobban érvényesülnek.

Az egyedüli gondom ezzel a lakkozással az, hogy az Essence The one and only csak két vastag rétegben fedett megfelelően, így kicsit több lett végül a lakk a körmömön, mint általában. De erről nyilván nem a Moyra tehet, csupán egy pigmentáltabb alap lenne a legideálisabb hozzá hasonló árnyalatban. Mondjuk az A-England Guinevere-ével is el tudnám képzelni, de biztosan van más hasonló szín is valamivel pénztárcakímélőbb áron. :)

Ajánlom Neked

8 megjegyzés:

 1. Tök jó lett! Már akartam kérdezni, hogy hogy fed az Essence...ezek szerint gyengén. Moyrában is vannak szép lilák, sőt van valami új kiadású is. Elég jól szárad. Olcsó és jó minőségű lakkok. Nekem a 77-es csillám a kedvencem.

  VálaszTörlés
 2. Nagyon szép, olyan tündérporos :)

  VálaszTörlés
 3. Manna: Örülök, hogy tetszik! :)

  Lolli: Nem az igazi az Essence sem fedés, sem állag szempontjából (nekem túl sűrű), de lehet, már a kora miatt is ilyen, éppen itt lenne az ideje a nyugdíjazásának. A 77-es pont nekem is megvan, pedig nincs sok Moyra lakkom, a lilákat pedig meg fogom nézni. :)

  Megaera: Tényleg! :) Nem találtam a bejegyzés írásakor megfelelő jelzőt rá, hát ez lett volna az. :)

  VálaszTörlés
 4. A Moyra? :) Örülök, hogy neked is szimpatikus. :)

  VálaszTörlés
 5. Ó, nekem is régi kedvencem ez a Moyra, csodákat művel sötét alapokkal, de világosakon is egyre jobban tetszik. Neked pedig nagyon jól áll ez a kombó :-)

  VálaszTörlés
 6. Köszönöm szépen! Sötét alapon eddig még talán csak egyszer próbáltam, akkor nem tetszett igazán, de ezek szerint az aktuálisan használt lakk hibája lehetett, megpróbálom majd egy másik fölött is. :)

  VálaszTörlés