Barry M,

Barry M Gelly Hi-Shine - Blood Orange

október 17, 2013 Arabella 8 CommentsMikor kibontottam a Nailland-től kapott csomagomat, és először pillantottam a benne lévő Barry M lakkra, rögtön az egyik kedvenc rúzsom, a MAC Lady Danger jutott eszembe, ugyanis bizonyos fényviszonyok között ennek az üvegnek a tartalma is narancsba hajló pirosnak tűnik.

Az üvegre visszatérve: nekem tetszik ez a szögletes forma és fényes kupak, egyszerű, de nagyszerű.
Az ecsete hagyományos, hengeres-kerek, én a lapítottakat jobban szeretem, de ezzel is el lehet boldogulni.:)

Felkenve már teljesen eltűnik a narancsos árnyalat, majdnem klasszikus pirosnak tűnik, de csak majdnem. Nem tudom megmondani, pontosan miben különbözik a "sima" pirostól, melegebb, hidegebb, világosabb, esetleg sötétebb tőle, de az biztos, hogy hajszálnyival eltér tőle. Nem többel, de annyival igen.

Az állaga inkább folyós, mint sűrű, de csak kis mértékben, egyáltalán nem nehéz bánni vele. Sejtettem, hogy a fedése nem lesz a legjobb - ez a fényes lakkok egyik átka... - három réteg mindenképp kell belőle, és láthatjátok, hogy erős fényben még így is átsejlenek kicsit a körömvégeim.
Viszont a fényességre nem tudok panaszkodni, szinte olyan, mint egy jelly lakk, de attól azért sokkal jobban fed.:)

A következő ponttól tartottam a legjobban. Nem kopott, viszont az első nap végén már megjelentek kisebb lepattanások. Ez nem jó eredmény, de tekintve, hogy egy piros árnyalatról van szó, ráadásul még fényes is, nem tudom ezt komolyan felróni neki, ugyanis sajnos ezeknek a jellemzőknek szinte állandó velejárója a nem kiemelkedő tartósság.


Nem szeretném "lehúzni" ezt a lakkot, főleg nem az egész családot, mert valószínűnek tartom, hogy a többi szín jobban teljesít ennél, és azért sem, mert ha számításba vesszük a fentieket, nem rossz teljesítmény ez, csak... csak nem is túl acélos.

Ajánlom Neked

8 megjegyzés:

 1. Hmm érdekes, mások eddig egekig dicsérték a tartósságát... :\

  VálaszTörlés
 2. Sajnos az én körmömön ilyen szempontból nem volt kiemelkedő.:(

  Mondjuk azt tényleg figyelembe lehet venni, hogy piros (nem tudom, miért, de az összes pirosas lakk kevésbé tartós, mint bármilyen más árnyalat), szóval azért nem rossz ez, csak annyira nem is jó. :/

  VálaszTörlés
 3. Tényleg fura, legalábbis a fedése, mert nekem meg szinte egy rétegben elég volt mind, amit eddig próbáltam - igaz, én a sötétebb színekkel kezdtem. De majd jól kipróbálok egy világosabbat is, hogy kiderüljön, mi a helyzet. Egye-fene megint feláldozom magam a nehéz sorsú bloggerlányok oltárán és veszek még egy lakkot, hogy tesztelhessem. :D :D :D

  VálaszTörlés
 4. :DD Majd írd meg, te mit tapasztaltál, hátha csak én fogtam ki egy gyengébb darabot.:)

  Ez egy rétegben nagyon kevés volt. Kettővel talán elment volna, legalábbis távolról nézve, a képeken viszont nagyon átlátszott volna. :/

  VálaszTörlés
 5. Én kölcsön kaptam világos színeket(Blueberry és Greenberry) és másnap már lepatogott a vége,az utóbbi tovább bírta,de nem sokkal,szerintem ezek alapján gellyset nem veszek.De vettem m egy SV fedőlakkot és egy Barry M fehér lakkot,amiben glitterek vannak.

  VálaszTörlés
 6. Névtelen: Sajnálom, hogy neked sem váltak be, legalábbis ami a tartósságot illeti.:( Ettől a családtól most nekem is elment a kedvem, a fehér glitteres viszont izgalmasan hangzik.:)

  Marcsi, CRaPTRaSH: A színét én is nagyon szeretem.:)

  VálaszTörlés