Essence,

Új felfedezés: Essence Studio Nails Ultra Gloss fedölakk

május 22, 2013 Arabella 13 CommentsAz utóbbi időben két fedőlakkot váltogattam: a régi, jól bevált BTGN-t és az NYC Turbo Dry-t. Igen ám, de mikor legutóbb kiürültek az üvegcséim, hiába szerettem volna valamelyiket pótolni, mindkettő helye üres volt a Rossmannban.

Morgolódtam magamban egy sort, majd szétnéztem, és a kosaramba dobtam ezt az üvegcsét. Aztán a kassza előtt még majdnem visszavittem, mert kételkedtem a teljesítményében, úgy gondoltam, hogy ha igazán jó lenne, már biztosan olvastam volna róla valahol. De aztán mégis elhoztam azzal, hogy ha csak közepes teljesítményt nyújt, akkor is jobb, mint ha semmit nem használnék.

Közepes teljesítmény, persze... attól ez a fedőlakk távol áll. Ugyanis nagyon-nagyon jó.

Az üvegéről nem tudok sokat mondani, nem egy gyönyörűség, de gond sincs vele, és legalább a BTGN-nel ellentétben átlátszó. Az ecsete lapított, ennek nagyon örülök.:)
Az állaga leheletnyivel kevésbé ragacsos és folyósabb, mint márkatársának és az NYC-nak, így egész jól szabályozható, hogy vastagabban vagy vékonyabban kerüljön a színes lakk fölé.
Ha nem is dönt rekordot, de gyorsan szárad, még három és négy réteg fölött is.


A fényessége sem vitatható, igaz, ezt most csak egy eleve magasfényű lakk képével tudom illusztrálni, de higgyétek el nekem, nincs probléma vele.:)
A tartósság a leggyengébb pontja, de még arra sincs panaszom, három napig mindig hibátlan vele a manikűröm, szerintem már ez is szép teljesítmény, bár van olyan színes lakk +  fedőlakk kombinációm, ami hat napig is kopásmentes marad.

Bár nem az az elsődleges funkciója egy fedőlakknak, én mégis szeretem, ha egyben óvja is a körmeimet. A BTGN ebben verhetetlen, ha azt használom, egyszerűen képtelen megsérülni a körmöm, az NYC már gyengébb ilyen tekintetben. Ugyan ehhez talán több idő kell elteljen, de én úgy érzem, az Ultra Gloss is egész jól teljesít: lassan negyedik hete használom, nem kíméltem a kezeimet, de így sem történt semmilyen baleset ebben a hónapban.:)

Nem bántam meg, hogy lehetőséget adtam a kicsikének, én mindent egybevetve az NYC és a BTGN közé helyezném, nem szárad olyan gyorsan, mint az előbbi, de az állaga jobban tetszik, viszont nem olyan tartós, mint az utóbbi, ellenben egy fokkal fényesebb.

Szerintem egy próbát megér!:)

Ajánlom Neked

13 megjegyzés:

 1. Jajj de kár hogy nem előbb láttam ezt a posztot, pont ma vettem fedőlakkot (Sally Hansen) és majd megüt a guta, mert felszedi a színt a körömről. Legalábbis a miss sporty pirosát simán. Szerencsére az Essence cookie love-ot nem bántotta, ez enyhítő körülmény...

  VálaszTörlés
 2. Én is teljesen véletlenül, utánaolvasás nélkül vettem meg ezt a fedőlakkot, már a 2. (vagy 3.) üveget fogyasztom. Nagyon szeretem.

  VálaszTörlés
 3. Szil: Nem hangzik jól, sajnálom. :( Esetleg az nem segítene, ha többet várnál a színes réteg felkenése után?

  Phoenix: Megértem, szerintem én is újravásárolom, ha elfogy.:)

  VálaszTörlés
 4. Ááá már fél napos volt a pirosam mikor a Sally H. fedőlakkot felkentem, mindenesetre most már elhasználom, szerencsére nem minden lakkal csinálja ezt... majd apránként kitapasztalom :D De ha elfogyott átnyergelek inkább erre, amit most mutattál.

  VálaszTörlés
 5. Pont este jutott eszembe, hogy pótolni kellene a kifogyóban lévő BTGN-t, de lehet, hogy most inkább erre nevezek be. Nekem nem probléma, ha 3 napnál tovább nem bírja egy fedőlakk, általában ennyi idő alatt úgyis újralakkozom a körmeim, de legalább addig is védi, és szép fényes lesz tőle. Köszi a tesztet :)

  VálaszTörlés
 6. Bezzeg az én kényszerből vettem nem vált be... Lehet, hogy ezt kipróbálom majd, mert tényleg jó, hogy átlátszó az üveg :-)

  VálaszTörlés
 7. Szil: Áú, akkor ott tényleg a fedőlakk a ludas. :(

  BeLLaLa: Remélem, neked is beválik!:)

  Djkaty: Szerintem érdemes adni neki egy esélyt.:)

  VálaszTörlés
 8. Sziasztok!
  Örülök, hogy rátaláltam erre a blogra!
  Ezt a fedőlakkot soha nem mertem megvenni, legutóbb sem, amikor NYC nem volt a Rossmannban és BTGN is csak az új "fast dry", és már pár essence fedőlakkal befürödtem... Így megvettem az új kiadású BTGN-t, de az valami szörnyűség!!! A magasfényűhöz és az eredetihez képest nagyon. Egy napos kőkeményre száradt lakkal sem bír, feloldja és fürdés után az egészet le tudtam törölni csak úgy :-( SH-t alaplakknak használom, a DoubleDuty-t, az fedőlakknak határozottan nem jó, viszont a MegaShine kiváló.
  Teszek ezzel a lakkal egy próbát, tényleg örülök, hogy rátaláltam erre a blogra, nagyon szuper!!!

  VálaszTörlés
 9. Szia!

  Jaj, de kedves vagy.:)
  Sajnálom, hogy az új BTGN ilyen rosszul teljesített, szerettem volna majd azt is kipróbálni idővel, de azt hiszem, inkább akkor kihagyom.

  Majd írd meg, ez bevált-e.:)

  VálaszTörlés
 10. Szia!
  Tegnap meg is vettem, ma kipróbáltam. Eddig nagyon jó! Nem szedte fel a színes lakkot, nem csúszott el, tartósságáról nem tudok nyilatkozni még, de szerintem azzal sem lesz gondom. Klassz kis lakk, "ultra gloss" megvan, jó, nem egy zselés köröm fényessége, amit kapok, viszont elegendő ez, szép, főleg akkor, ha tartósabbá teszi a lakkozást, ami a legfontosabb szempont nekem :-) Ha tartós használat során 4-5 napot bír, akkor egészen biztosan újra fogom venni, ha elfogy. Felüdülés volt a soha meg nem száradó új BTGN után.
  Örülök, hogy a Google segítségével ide tévedtem, két nap alatt annyi jó és hasznos dolgot olvastam itt, hogy hihetetlen!
  Köszönöm!
  Bea

  VálaszTörlés
 11. Szia!
  Örülök, hogy elégedett vagy vele, remélem, a tartóssággal sem lesz gond. :)

  Nagyon kedves vagy, és én köszönöm!:)

  VálaszTörlés
 12. Azt megkérdezhetem, hogy ez melyik Bourjois lakk pontosan?:)
  Egyébként kíváncsi vagyok erre a fedőlakkra is :)

  VálaszTörlés
 13. So Laque Glossy - Peach & love, itt írtam róla: http://www.lanyossarok.hu/2013/05/bourjois-so-laque-glossy-peach-love.html
  A fedőlakkot egyre jobban szeretem.:)

  VálaszTörlés