Essence,

Essence BTGN High Gloss fedölakk

január 25, 2013 Arabella 5 Comments


Azt hiszem, azon senki sem fog meglepődni, ha azt írom, a kedvenc fedőlakkom az Essence BTGN-je, eddig egyedül az NYC Turbo Dry-a tudta megközelíteni. Mikor az elfogyott, úgy döntöttem, visszatérek a jól beváltra, de aztán szembetalálkoztam az új verziójával, a High Gloss-szal, és úgy döntöttem, adok neki egy esélyt.

A külseje majdnem teljesen megegyezik az eredetivel, fekete üveg, amit egyre kevésbé szeretek, ha sima átlátszó lenne, olyan jó lenne franken lakkokhoz, ráadásul a feliratok hajlamosak csúnyán megkopni... De ez a legkevesebb, jól záródik, funkcionális probléma nincs vele.Az ecsete egyszerű kerek, én alapvetően jobban szeretem a lapítottakat, de fedőlakknál annyira nem zavar ez sem.

Könnyen terül, az állaga pont ideális, de úgy sejtem, hogy a sima verzióhoz hasonlóan mikor már nagyon a végén fogok járni, hajlamos lesz kicsit besűrűsödni, de általában mire kezd elfajulni a dolog, már el is használom, azt hiszem, ezzel sem lesz gondom.

A High Gloss "kiegészítés" nem vicc, tényleg nem. Nagyon, nagyon fényes hatása van, annyira, hogy nekem néha már kicsit sok is. A krémfinisű és jelly lakkok fölött szuper, de a foil- és csillámos jellegűeknél már nem mindig érzem úgy, hogy szükség van erre a tükörfényre.

Gyorsan szárad, ha használom, mindig hamarabb lesz kopogós a manikűröm, mintha nem tenném, de úgy érzem, ebben egy hajszállal jobb volt a Turbo Dry.
A tartósság növelésében pont annyira bevált, mint a hagyományos BTGN, a legtöbb lakkon 5 napig nem látszik minimális kopás sem, ha ez van fölötte, márpedig én arra nagyon allergiás vagyok.:) Van egy-két lakk, ami nem bírja ennyi ideig, de azok önmagukban is botrányosan gyorsan kopnak.

A páncélhatás, amit a sima BTGN-ben annyira szeretek, ennél is jelentkezik, amúgy sem hajlékony, törésre hajlamos a körmöm, de ha ezt használom, akkor tényleg biztos, hogy semmi baja nem lesz.

Az utóbbi pár körmös bejegyzésben ezt a fedőlakkot használtam, ha gondoljátok, nézzétek meg "élesben" is ITT.


Összességében én úgy gondolom, hogy méltó tagja a High Gloss a BTGN családnak, minden jó tulajdonságot átmentettek bele Essence-ék, ami az elődben megvan, csak még fényesebb, még extrább lett, azonban pont emiatt érzem úgy, hogy nem minden lakkra ez a legideálisabb, de a krém- és jelly finisűeken szuperül mutat!

Ajánlom Neked

5 megjegyzés:

 1. Nálam is abszolút kedvenc! Szeretem azt a fényességet, amit ad, arról nem is beszélve, hogy tényleg hatékony segítség a körömlakk-szárításban

  VálaszTörlés
 2. Nagyon jó kis lakk, mindig ezt ajánlom ha valaki fedőlakkról kérdez! :)

  VálaszTörlés
 3. Lehet, hogy én vagyok szerencsétlen, de nekem nem annyira jött be mint a "sima". Olyan, mintha egy fólia réteg lenne a körmön, szinte egyben le lehet húzni.
  Nekem kb. egy hónapja van meg és ahogy öregszik, jobb lett az állaga, úgyhogy még nem adtam fel.

  VálaszTörlés
 4. Nekem tetszik, bár most van talonba 2 fedőlakkom, de ha elfogynak kipróbálom :)

  VálaszTörlés
 5. PAncsi: Nálam abban hajszálnyival jobb az NYC, de ez sem rossz, sőt!:)

  Anna: Én inkább a sima verzióját, de krém és jelly lakkokra ez talán még egy fokkal jobb.:)

  Hagi: Sajnálom, hogy nem vált be, de hátha tényleg idővel jobban fog tetszeni.:)

  Fairyland: Szerintem érdemes tenni vele egy próbát.:)

  VálaszTörlés