Catrice,

Catrice vegyes teszt: Smokey Eyes Set, Made To Stay és egyrészes szemhéjpúder

január 05, 2013 Arabella 9 Comments

 

Eléggé el vagyok maradva a tesztekkel, ráadásul van pár dolog a Catrice-től, ami már jó ideje itt kallódik, mert úgy érzem, önmagukban egy bejegyzést nem érnek meg, úgyhogy arra gondoltam, így, együtt mutatom meg őket.
A zöld Smokey Eyes Setre a megjelentése óta fáj a fogam, ezek a színek a gyengéim.:) A csomagolása teljesen rendben van, elég erősnek tűnik, az egyetlen érdekessége az, hogy oldalról nyílik.
Egy ecsetes végű applikátort mellékelnek hozzá, a szivacsos rész annyira nem rossz, csillámos festékekhez szívesen használok ilyesmit, az ecset viszont elég gyenge, bár vész esetén a krémes festékhez talán megteszi azért.
A bal szélső, krémes festék keményebb állagú, de ahogy hozzáérek az ujjammal vagy egy szintetikus ecsettel, azonnal megolvad,de továbbra is "tapadós" marad,  ami szuper, mert szépen megfogja a szemhéjpúdereket. Viszont a tartóssága nem kiemelkedő, kell alá szemhéjalapozó, úgy viszont nincs nagy baj vele.:)
A púderek bársonyos tapintásúak, az én ízlésemnek kicsit talán túl puhák is, valamennyire porolnak, de nem vészesen. A pigmentáltságuk szerintem közepes, kell alájuk egy jó bázis, azzal viszont nincs gond.
Ár-érték arányban, ha azt nézzük, hogy négy színt kapunk kicsivel többért, mint amennyibe egy mono kerül, kifejezetten jónak tartom ezt a kis szettet, még ha nem is kiemelkedő minőségű, igaz, nem is rossz.:)
A Catrice Made To Stay krémes festékeiről azt hiszem, már épp eleget áradoztam, az abszolút kedvenceim, szeretem az állagukat, a tartósságukat, a strapabíró csomagolásukat, a kókuszos illatukat... Eddig csupán egyetlen gondom volt velük, nem találtam világosabb színt, csak pár hete fedeztem fel ezt, a Lord Of The Blings névre hallgató árnyalatot.
Semmi újat nem tudok elmondani róla, szeretem, szeretem, szeretem! Ráadásul ez a világos-aranyos szín remekül kihasználható.:)


 


Az egyrészes szemhéjpúderek közül már régóta nagyon csábít egy árnyalat, nevezetesen a 490-es Vanessa's Paradise.  A csomagolása ennek is a jól ismert egyszerű Catrice, én ezeket alapvetően szeretem, viszont mostanában kezdek rájönni, hogy ennek a műanyag toknak az élettartama nincs olyan hosszú, mint magának a szemhéjpúdernek.
Az állaga leheletnyivel puhább, mint szeretném, de tudom, hogy a többség pont ezt díjazza.:) Enyhén porol, de nem vészes mértékben, teljesen jól kezelhető.
És akkor itt jön a bökkenő. Ugyan természetesen megnéztem a tesztert a boltban, de itthon mégis nagyon meglepődtem, mikor először kipróbáltam, ugyanis egy sokkal kékesebb színt kaptam, mint ami a dobozkában van.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a csomagolásában is kékes tónusa van, viszont alapvetően zöld, használat közben viszont ez megfordul, és közelebb áll a kékhez, mint a zöldhöz. Így is tetszik, de azt a színt még jobban szeretném, amit a panben látok.
A pigmentáltsága egyébként egy csöppnyivel jobb, mint a füstös szettben lévő festékeké, de én ezt is "csak" közepesnek mondanám, primerrel viszont ez is remek. 


Ti esetleg próbáltatok már valamit ezek közül?:)

Ajánlom Neked

9 megjegyzés:

 1. *.* Szépségek.
  Az utolsó mono tényleg úgy lenne az igazi, mint a panban, így sem rossz, de az az árnyalat annyira csodás!

  VálaszTörlés
 2. Pacsi a szép képekért, gyönyörűek, mintha dslr géppel lőtted volna őket!:O :)

  A türkiz púderre pályáznék (mily' meglepő...), de látva, hogy használat után inkább a kék dominál, lehet mégse lenne egy jó döntés. Nem tudom, egy zöld vagy fekete alapon mennyire változna meg, talán jobban visszaadná az eredeti színt. :)

  VálaszTörlés
 3. Dii: Nekem is a panban tetszik igazán.:)

  Zsú: Köszi, csak a képszerkesztővel kezdek összebarátkozni.:)
  Zöld alapon egy leheletnyivel zöldebb, de nem jelentősen, a fekete csak a kéket erősíti sajnos.:(

  VálaszTörlés
 4. Tök tetszik minden, de pont tegnap fogalmazódott meg bennem, hogy a tégelyes szemfestékek nem valami praktikusak :S

  VálaszTörlés
 5. Szerintem sajna ezt az állagot nem nagyon lehet másként csomagolni, tubusból képtelenség lenne kinyomni, ahhoz túl sűrű.:/

  VálaszTörlés
 6. De szépséges dolgok! Főleg az utolsó! :)

  VálaszTörlés
 7. huu, a smokey eyes set nálam must have lett! :)

  VálaszTörlés
 8. JinglingApricot, Bellala: Sejtettem, hogy a mono sokatoknak tetszeni fog.:)

  Miu: Ha az árát is nézzük, mindenképp az!:)

  VálaszTörlés