ebay,

10 pár müszempilla egy dollárért?

július 28, 2012 Arabella 9 CommentsRégebben alkalmi sminkekhez nagyon szerettem műszempillát feldobni, de jó ragasztó híján elfelejtődött a dolog, mígnem pár hónapja ismét elkezdtek érdekelni a cifra pillák. Az e-bay-en bele is futottam egy kihagyhatatlannak tűnő ajánlatba: nagyjából egy dollárért tíz pár műszempilla ingyenes szállítással... azt hiszem, mondanom sem kell, túl jól hangzott ahhoz, hogy ne rendeljek belőle.:)

Már ekkor is sejtettem, hogy nem csúcsminőséget vásároltam, de úgy gondoltam, hogy itthonra gyakorolni, kreatívkodni ez is tökéletes lesz. 

Aztán jónéhány hét elteltével megkaptam a csomagom, melyben egy kicsit megviselt, gyengécske doboz lapult, nyilván már ezen is látszott, hogy nem a legdrágább termék, de ennyiért igazából nem is vártam többet. 
 
Az első kinyitás után észrevettem, hogy a szempillák nem egyformák, nem is csak páronként különböznek, hanem sajnos a bal és a jobb sem egyezik. Azért nem olyan vészes az eltérés, itthonra úgy gondoltam, ez sem katasztrófa.
Aztán jobban szemügyre véve a pillákat további apró dolgok is feltűntek... mindjárt először az anyaguk. Sejtettem, hogy nem lesznek a legpuhábbak, de... ezek abból a  tipikus "megcsillanós" műanyagból készültek, amit csöppet sem lehet esztétikusnak nevezni. 
Nem tudom, mennyire tűnik fel nektek a képeken, de további probléma, hogy a pilla "váza", amire a tincsek vannak ragasztva, hosszabb, mint maga a műszempilla. Természetesen ez sem tetszett, de ebből sem csináltam tragédiát, ollóval megszabadulhatunk a felesleges résztől. 
Igen ám, de ez a "váz" szörnyen vastag, merev is sajnos, ezért nagyon nehéz -tulajdonképp lehetetlen- pontosan felrakni a pillát, és ha sikerül is, borzasztó kényelmetlen, amit csak tovább tetéz az, hogy maguk a tincsek sem a legpuhábbak. Továbbá ez az igencsak vaskos, durva műanyag szál nagyon feltűnő, én ha műszempillát használok, általában feldobok egy tusvonalat, hogy amennyire csak lehet, olvasszam bele a szempillákat a sminkbe, de ezzel ez lehetetlen vállalkozás, messziről ordít a vastag műanyag csík. 

Először egy unalmas itthon töltött estémen próbáltam fel egy pár pillát, de azt hiszem, az is volt az utolsó alkalom, hogy előkaptam ezt a dobozt. Körülbelül háromnegyed órán keresztül tudtam viselni, utána le kellett szednem, annyira kényelmetlen volt, ráadásul felrakni is nehéz, így még kezdőknek gyakorolni sem ajánlanám, mindemellett még nem is esztétikus. 

Egy dollárért nem biztos, hogy elő lehet állítani tíz pár ettől kicsit is jobb műszempillát, viszont én ezt akkor sem ajánlanám megvételre. A legelérhetőbb Essence, N.Y.C. pillák közül egy kerül hat-hétszáz forintba, de az azért klasszisokkal jobb ettől, én azt mondom, inkább egyetlen olyan drágábban, mint tíz ilyen egy dollárért, mert hiába nem került sokba, ez részemről sajnos csak pénzkidobás volt.:(

Ajánlom Neked

9 megjegyzés:

 1. Még soha nem próbáltam műszempillát, bár már egy ideje gondolkodom rajta :-)
  Viszont ötletem sincs, milyennel-honnan kell kezdeni, de bármennyire is Ebay rajongó vagyok, nem hiszem hogy mernék onnan venni. Próbáltad az Essence pillát, első próbálkozásra jó lenne az?

  VálaszTörlés
 2. Az sokkal-sokkal jobb ennél, és még a ragasztója is használható, szerintem elsőre tökéletes.:)
  Ami még drogériában elérhető, az az N.Y.C., én annak a formáját egy fokkal jobban szeretem, mint az Essence-ét, de ahhoz nincs ragasztó.:/

  VálaszTörlés
 3. nekem is megvannak ezek.
  disney fridayhez használtam.
  szerintem könnyű őket felrakni, és egyáltalán nem olyan vészesek.
  nyilván 1dolcsiért nem csúcsminőség, de azt gondolom senki nem várja el.

  VálaszTörlés
 4. Én sem vártam el, épp azért írtam, hogy a csomagolással se volt gondom, azt is elnéztem, hogy nem egyformák, de szerintem szörnyen merev és kényelmetlen, lehet, hogy a te szemformádhoz jobban passzol, azért volt könnyebb felrakni?
  Én nagyon megszenvedtem vele, a viselése pedig tényleg borzasztóan kényelmetlen volt.:(

  VálaszTörlés
 5. Meglepő, de nekem ez volt az első műszempilla, amit sikerült nagyjából jól felraknom, persze előtte egy kezemen meg tudom számolni, hányszor próbálkoztam. Az viszont igaz, hogy merev a váz és tényleg látszik, hogy ez bizony műanyagból van és kissé kényelmetlen is a viselete. Nekem mégis megérte azt az 1 $-t, gyakorolni meg elkattant sminkekhez jó lesz.

  VálaszTörlés
 6. Én is őket rendeltem, nekem mind egyformák, nem tudom, a tiéd miért ilyen.:S

  VálaszTörlés
 7. Citromhab: Tulajdonképp én is gyakorlásra és itthoni próbálkozásokhoz szántam, de annyira elment a kedvem tőle... azért lehet, hogy később megpróbálom majd valahogy hasznosítani.:)

  Vivó: Én sem értem, mondjuk nem olyan nagy az eltérés, meg ki lehet válogatni hasonló párokat, de...:/

  VálaszTörlés
 8. Ma érkeztek meg az enyémek, bár ennél jóval természetesebb kenézetűt rendeltem. Nagyon puhák a szempillák és a váz sem vastag nálam (pedig nekem nincs bajom a merevebbel). A váz a csomagolás miatt hosszabb, hiszen a lap alá van még az becsúsztatva. Félbe szoktam vágni, nekem úgy jobban tetszik. Nem tökéletesek, dehát 1 dolcsiért 10-et adnak, nem lehet elvárni, hogy csúcsszuper legyen. Kíváncsi lennék felvéve milyenek a tiédek. :)

  VálaszTörlés
 9. Igen, én is észrevettem, hogy funkciója van a hosszabb váznak, bár talán jobban is meg lehetett volna oldani... de ezen nem is problémáztam sokat, ollóval megoldható a probléma, ezt még simán elnéztem volna ilyen árkategóriában.:)
  A félbevágás nem rossz ötlet, lehet, hogy megpróbálom majd úgy, hátha nem lesz akkor annyira kényelmetlen.:)

  VálaszTörlés