Cacharel,

Öt parfüm, amit nem szeretnék többé érezni

június 11, 2012 Arabella 9 CommentsCacharel Amor Amor


Azt hiszem, mindenki találkozott már olyan illattal, ami kellemetlen volt számára. Nem feltétlenül azért, mert eredendően "rossz" az, hanem csak mert nem neki találták ki. 
Nos, én most egy csokorba szedtem azokat, amikkel már tartósan rossz a viszonyom, és biztos, hogy nem lesz belőlük szerelem, mert bár próbáltam megkedvelni őket, de minden erőlködés ellenére nekem nem sikerült megbarátkoznom velük.

Egyetlen illatot se szerettem volna annyira szeretni, mint az Amor Amort, pláne azután, hogy kaptam belőle egy üveggel ajándékba. De nem megy. Azt néha sikerül elérnem, hogy pár percig elviseljem magamon, de utána egyből zavarni kezd a rózsa és a grépfrút kesernyés-karcos elegye. Egy karakteres, vagány nőn el tudom képzelni, de... sajnos lassan ideje lesz beismernem, hogy ez nem az én illatom. 
Sarah Jessica Parker Covet


A Covet-ből én szereztem be egy üveggel... életem legnagyobb parfümtévedése volt. Borzasztóan zavar a savassága, irritál, szinte olyan, mintha marná a légcsövemet. Néha-néha egy pillanatra úgy érzem, ez eltompul és feltűnik egy enyhe virágos jegy, talán levendula, de aztán rá kell jönnöm, hogy ez nem tart tovább pár másodpercnél, és újra jön a savasság.


Hermés Un Jardin Sur Le Nil


Sajnos eddig nem sok Hermés illatot volt szerencsém megszimatolni, pedig rengeteg jót olvastam róluk. Az Un Jardin Sur Le Nil az én bőrömön kísértetiesen hasonlít az Amor Amorhoz, ugyanaz a grépfrútos rózsás elegy, ami nemhogy nem tetszik, kifejezetten zavar. Sajnálom. Ennek ellenére ha lesz még alkalmam más Hermés illatot kipróbálni, gondolkodás nélkül megteszem, hátha csak ez az egy nem az én világom.

Puma Animagical 


A Puma Animagicallel bajban vagyok, ugyanis kénytelen vagyok elismerni az egyediségét, pláne az árkategóriájában. Animális jegyek és citrusos elemek... nem sok olyan parfümöt ismerek, amiben ez a kettő ötvöződik. Azt hiszem, ez valakinek vagy nagyon tetszik, vagy nem. Nos, én az utóbbi kategóriába tartozom, sajnos engem inkább zavar a citrom és a grépfrút, minthogy elvarázsolna.Lanvin Rumeur


Nagymamám kedvenc illata.... szerencsétlenségemre. A Rumeur egy elég intenzív virágos-fás parfüm, ami már eleve nem a kedvenc kategóriám, és ráadásul a rózsa dominál benne, méghozzá úgy, hogy nincs semmi, ami kicsit is visszafogná. Sőt, néha kiegészítésként a másik olyan virág bukkan fel benne, amit nem szeretek: a jázmin. Évek óta próbálom megkedvelni, legalább a Nagyimon, de még csak az elviselés szintjéig jutottam el.


Összegezve a fentieket, azt hiszem, nekem a rózsás illatokkal kell óvatosnak lennem, bár nem szabad eleve elutasítanom egy parfümöt csak azért, mert szerepel az összetevői között, mivel van ellenpélda is: a Trésor Midnight Rose. Viszont nagyon sok múlik azon, hogy mivel párosítják ezt a virágot... ha édesebb jegyekkel, akkor van esély arra, hogy megszeressem, ha viszont citrusokkal, főként grépfrúttal, akkor szinte biztos, hogy nem fogom szeretni. Ez utóbbival egyébként sem árt vigyáznom, mert szinte az összes általam nem kedvelt parfümben felbukkan, és azt hiszem, általában a citrusos és zöld illatokat se nekem találták ki.


Van olyan illat, összetevő, amivel nem tudtok megbarátkozni?:)

Ajánlom Neked

9 megjegyzés:

 1. Aquolina Pink Sugar. Számomra az már csak plázaillat... jaj majdnem csúnyát írtam :) Azért utáltam meg, mert az emberek nem tudják a határt, a mennyiséget... Ez egy nagyon erős illat, és ha valaki hat fújást nyom magára, akkor bizony körülötte mindenki megfullad. De ezt nagyon sok lány nem veszi észre.

  VálaszTörlés
 2. A Puma Animagical számomra egy borzalom. A legrosszabb parfüm, amihez valaha "szerencsém" volt, az Avon Rare Pearls. Fojtós, öregasszonyos. Amúgy sem vagyunk jóban az Avonos parfümökkel, ezek az egyedüliek, amiktől mindig kiütéseim lesznek.

  VálaszTörlés
 3. Christine: Sejtettem, hogy a Pink Sugart írni fogja valaki.:)
  Nekem egyébként az illattal magával nincs komolyabb gondom, a jelenséggel már annál inkább, na meg a hatásával... meggyőződésem, hogy amiatt tartanak sokan az édes illatoktól, pedig nem kéne, csak tudni kellene, hogy mennyi nem túl sok még.:)
  Ajj, azt hiszem, erről is kész litániát tudnék írni, de minimum egy bejegyzést.:)

  Bloggerina Bellala: Az biztos, hogy az Animagical elég megosztó illat, én se tudom megkedvelni, pedig szeretném értékelni az egyediségét, de nem megy.
  Hú, a Rare Pearls... mintha rémlene valami még gyerekkoromból, de az az igazság, hogy nem nagyon ismerem az Avon parfümjeit.:$

  VálaszTörlés
 4. Igazad van, valóban a jelenséget utálom, nem magát az illatot :D De sajnos, ha megérzem, érzek egy kis undort, pedig maga az illat jól el lett találva. Van is egy hasonlóm (csak testpermet), az Aquolina Icing Sugar illata, ami tulajdonképpen porcukor a kis plusz nélkül, a pink nélkül :) Egyébként én is írtam posztot, aminek ugyan nem a Pink Sugar a témája, de mint mindig, belebonyolódtam abba is. Képtelen vagyok végigvinni egy témát! http://addsomeglitter.blogspot.hu/2012/04/aquolina-testpermetek.html
  De bármelyik parfümöt el lehet rontani az eltúlzott mennyiséggel, nem meglepő, hogy ez leginkább a népszerű illatokkal esik meg.

  VálaszTörlés
 5. Az Amor Amorból barátnőm ellocsolt magára már tucatnyi üveget, mióta ismerem, mindig Ő jut róla eszembe. Az utolsó Lanvin parfüm ahogy leírod az illatát szerintem olyan, ami nekem tetszene, imádom az édes, rózsás-jázminos illatokat. Életem szerelem parfümje mindig Thierry Mugler Alienje volt és marad, viszont amiktől a hideg kiráz az a nagyon tucat citromos (már már légfrissitőre hajazó) parfümök. Sajnos anyukám ezeket preferálja, amitől engem spec a hideg kiráz :D. Ilyen a 212 klasszikusa, a DKNY első alma alakú parfümje pl. De a Davidoff cool water is.

  VálaszTörlés
 6. Christine: Jaj, én ezt már olvastam is korábban.:)
  Egyébként igen, egyetértek, a mennyiséggel bármelyik parfümöt el lehet rontani... mondjuk az is egyénfüggő, hogy kinek milyen erős a szaglása, lehet, hogy ami valakinek sok azt más alig érzi, de akkor is, van egy határ, amit a Pink Sugarral azért nagyon sokan átlépnek.:)

  Biu: Szerintem annyira nem édes, inkább tömény virágosság, ha szereted a rózsás-jázminos parfümöket, akkor lehet, hogy tetszene.:)
  Az Alient egyébként én is szeretem, de azt hiszem, én nem tudnék elhasználni belőle egy üveggel, viszont ha parfümériában járok, meg szoktam szimatolni.:)
  A citrusos-friss illatok nekem sem a szívem csücskei, számomra közömbösek, nem is szeretem őket, de nem is zavarnak.:)

  VálaszTörlés
 7. az első amit említettél, tényleg büdi :D én konkrétan befújtam magam és öklendeztem utána.

  VálaszTörlés
 8. Amitöl rögtön èmelygek:T.Muegler:Angel.Kevencek:d&g Light blue,Avon Percive

  VálaszTörlés
 9. Nagy divatházak több parfümje okoz nálam hányingert...Amore, amore például, de Chanel illataival is ki lehet kergetni a világból, de amit legjobban utálok, az a Gucci Rush. Kikészít:D

  VálaszTörlés