Burberry,

Téli parfümújdonságok

december 03, 2011 Arabella 0 Comments

Jó ideje készülök már megírni ezt a bejegyzést, mert imádom külföldi oldalakon olvasni a különböző illatkreációkról alkotott véleményeket. El kell mondanom, hogy egyik illatból sem rendelkezem nagy üveggel, csak pár fújásnyit próbálgattam mindből, ezért inkább csak első benyomások lesznek az alábbiak, ráadásul mint tudjuk, az ilyesmi nagyon szubjektív, úgyhogy senki ne vegye véresen komolyan.:) Lancome Trésor Midnight Rose 

Nagyon kíváncsi voltam erre a parfümre, valószínűleg rám is hatott a zseniális kampány, ami felvezette. Mindenre figyeltem, a csodás üvegre... mindenre, kivéve a rózsára. Ha jól emlékszem, említettem itt is már egyszer, hogy azokat az illatokat, amikben domináns ez a virág, nem szoktam különösebben szeretni, "élesnek", "karcosnak" érzem őket. Ebben az esetben a bogyósgyümölcsös jegyek, amibe a rózsa van ültetve, kissé elnyomják ezt, de... nekem ez még így is túl sok. Azt viszont el kell ismernem, hogy nagyon szépen van megkomponálva, ha lehet ilyet mondani, a rózsás illatok közül ez a kedvencem. Az üveg egyszerre elegáns és fiatalos. A szín, a forma, az a kis virágocska... minden telitalálat lehet azok számára, akik nem irtóznak a rózsa fel-feltörő érdességétől. 
Diesel Loverdose

Az üveg ebben az esetben is remek, el tudnám képzelni a polcomon pihenve, akár csak dísztárgyként is. A kampányából sokat nem érzékeltem, leginkább csak az interneten olvastam róla, ezt sajnálom, mert egyáltalán nem rossz parfüm, nagyot dobhatott volna rajta egy erősebb hírverés. A kifújás után pár másodperccel egy feketeteára emlékeztető illatot érzek, ami kísértetiesen emlékeztet egy sztárillatocskára, Kate Moss Vintage-zsára. Utóbbira nézve ez pozitívum, a Loverdose-ra viszont... nos, én úgy vagyok vele, hogy ha már egy felsőbb kategóriás parfümmel szemezgetek, attól elvárom, hogy egyedi és különleges legyen, csöppet se hasonlítson egy évekkel ezelőtt kijött, alacsonyabb kategóriás illatra. 
Szerencsére néhány perc múlva erre a teás jegyre ráépül egy erdeigyümölcsös-mentolos, mentás elegy, amitől egészében már nagyon különlegessé válik, de nekem sajnos már annyira beivódott az orromba a Vintage, hogy mindig az fog eszembe jutni róla, ezért számomra ez már veszett ügy. Akiket viszont ez nem zavar, és egy dinamikusabb, fiatalos illatra vágynak, hajrá!Guerlain Shalimar Parfum Initial

Ha van illat, amitől nem vártam sokat, pontosabban elsiklottam felette, az ez. A kampánya nem hogy nem érintett meg, de tulajdonképpen észre se vettem, a parfümáriában is csak azért tűnt fel, mert előtte ácsorogtam majd negyedórán át. Az üvege tökéletesen bemutatja azt a kettősséget, amilyen maga az illat is, ez a púderrózsaszín és szürkéskék sehogyan sem illik össze, mégis... izgalmas párosítás. Egyetlen fújással egyszerre kapunk egy meleg, édeskés háttérillatot, és egy erőteljes, virágos-fagyos-mentolos, intenzív, előrenyomuló aromát. A kettő talán nem tűnik összeillőnek, és... igazság szerint nem is az, mégis egész jó összeérnek, nem élnek külön életet, mint például az Escada Taj Sunset-jében a barackos és füstös jegyek. Izgalmas illat, az biztos, mint ahogy az is, hogy ezt bizony nem fogja mindenki szeretni, előfordulhat, hogy valakit egyenesen taszítani fog. Csak olyasvalakin tudnám elképzelni, aki nem fél kitűnni a tömegből.
Az itt bemutatott négy illat közül a legtartósabb és a legkülönlegesebb.Burberry Body

A Burberry Body-ját az erős kampánynak köszönhetően nagy várakozások előzték meg. Aztán... sokan csalódtak benne, vélhetően azért, mert valami különlegesre, egyedire számítottak. És mi tagadás... ez nem az. Én viszont pont emiatt tartom egész jó kompozíciónak. Egy tipikus négy évszakos parfümről van szó, télre, őszre is elég ugyan, de tavasszal és nyáron se érezném soknak. Nagyon testközeli, ezzel a parfümmel biztos, hogy nem fogunk tudni több méteres illatcsíkot húzni magunk után, ugyanakkor nagyon meleg, lágy, egy kellemes kis virágcsokorral kiegészülve. Tipikus parfümillat, ha az ember lánya bármilyen kedvenc nélkül, egyszerűen csak egy szép, egyszerű kis üvegcsére gondol, vagy arra, hogy milyen illat csapja meg, mikor belép egy parfümáriába, nagyon hasonlót fog elképzelni.
Elegáns, kellemes, hordható, visszafogott, a részleteiben egyedi, de nem kirobbanóan különleges. Ezt szépen bemutatja az üvege is, semmi felesleges cifraság, de igényes és visszafogottan szép. A klasszikus, finom illatok kedvelőinek nagy kedvence lehet, főként a fiatalabb korosztályból, mert ez biztos, hogy nekik sem lesz túl sok.

Az én -nagyon szubjektív!- sorrendem:

1. Guerlain Shalimar Parfum Initial - A különlegessége, rejtélyessége miatt.
2. Burberry Body - Mert fiatalosan klasszikus, egyetlen komolyabb parfümkedvelő polcáról sem hiányozhat egy ilyen darab. 
3. Diesel Loverdose - Fiatalos, dinamikus, de... nekem nem elég elegáns. 
4. Lancome Trésor Midnight Rose - Minden betalált nálam, kivéve éppen az illatot. Viszont azoktól, akiknek nincs gondjuk a rózsával, feltétlen megérdemel egy kis figyelmet!

Ajánlom Neked

0 megjegyzés: